EUB utasbiztosítás

Spanyolországi nagy körutazás

Spanyolországi nagy körutazás
Spanyolországi nagy körutazásSpanyolországi nagy körutazásSpanyolországi nagy körutazás
már 28 557 Ft-tól
Fő/éj

Utazás: Budapest – Barcelona és Madrid – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, a körút során légkondicionált spanyol autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


Program

1. nap: Budapest – Barcelona – Valencia – Alicante környéke (kb. 540 km)
Elutazás Budapestről Barcelonába a kora reggeli órákban. Továbbutazás autóbusszal VALENCIÁ-ba, Spanyolország harmadik legfontosabb városába. A település történelme régi időkre nyúlik vissza. Egykor volt itt római kolónia, később a mórokhoz is tartozott. Valencia gazdag történelmi kincseit kiválóan harmonizálja az ultramodern, avantgarde épületekkel, talán ezért is hívják sokan "Új Barcelonának". Városnézés: Városháza a Várostörténeti Múzeummal, Egyetem, Igazságügyi Palota, Elesettek emlékműve, La Seo katedrális stb. Szállás Alicante környékén.

2. nap: Granada – Torremolinos (kb. 360 km)

Reggeli után utazás GRANADÁ-ba. A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". A városban számos csodálatos szépségű műemlék található és ez a hely a flamenco szülőhazája is. A leírhatatlan szépségű épületeket és a város fantasztikus hangulatát tovább erősíti a Sierra Nevada hegyi környezete. Városnézés, melyből nem maradhat ki az Alhambra, a mór uralkodók rezidenciája, a legcsodálatosabb arab építészeti alkotás az európai kontinensen. Továbbutazás a közkedvelt andalúz tengerpartra, a Costa del Solra. Szállás Torremolinos környékén.

3. nap: Ronda – Gibraltár (kb. 420 km)

Reggeli után utazás RONDÁ-ba. Lélegzetelállító a város fekvése, hiszen sziklafészekként is említik a leírások. A Tajo de Ronda 160 m mély szakadéka szeli ketté a klimatikus gyógy-központot. A város arról is nevezetes, hogy innen indult ki a mai értelemben vett bikaviadal hagyománya. Továbbutazás brit felségterületre, GIBRALTÁR-ba. Rövid városnézés, majd szabadidő a városban, vagy fakultatív kisbuszos túra a „the Rock”, sziklán (kb. 30-33,- € belépőkkel). Az országútról jól látszó, mintegy 400 méteres gibraltári szikla festői látványt nyújt. Szállás Torremolinos környékén.

4. nap: Üdülés, pihenés a tengerparton

Egész napos pihenés, üdülés a tengerparton. Szállás Torremolinos környékén.

5. nap: Sevilla – Cordoba (kb. 380 km)

SEVILLA Andalúzia székhelye, kellemes, hangulatos kisváros, lenyűgöző műemlékekkel. Városnézés: Katedrális (a világ harmadik legnagyobb katolikus dómja), Alcazar (a királyok palotája), Mária Lujza park (az 1929-1930-as Ibér-Amerikai Világkiállítás helyszíne), Spanyolország tere a spanyol városokat megörökítő csempeképeivel stb. Továbbutazás CÓRDOBÁ-ba, az egykori Spanyol Kalifátus központjába. A város egyik leghíresebb látnivalója a la Mezquita, az egykori mecset, amely ma katedrális. Szállás Cordoba környékén.

6. nap: Toledo – Madrid (kb. 430 km)

Utazás az ország egyik leglátogatottabb városába, TOLEDO-ba. A vizigótok, majd a spanyolok fővárosa volt és az ország első érseki (hercegprímási) székhelye. Itt készítik ma is középkori módszerrel az arab eredetű híres toledói marcipánt. Csodálatos műemlékek, középkori házak és El Greco-kultusza egybeolvadt a hely szellemével. Egyes útleírások szerint Toledo történelmi óvárosában sétálva úgy érzi magát az ember, mintha a középkorban a világ legszebb városába került volna vissza. Továbbutazás a spanyol fővárosba. Szállás Madridban.

7. nap: El Escorial – Segovia (kb. 200 km)

Az EL ESCORIAL egyedülálló építészeti remekmű, királyi rezidencia, templom, kolostor és sírhely egyidejűleg. A XVI. században épült komplexum gigantikus mérete már messziről felhívja magára a turisták tekintetét. Továbbutazás SEGOVIA-ba, amely Észak-Spanyolország egyik legpompásabb települése. A városban szinte minden korból jelentős művészeti emlékek maradtak fenn, de a legismertebb a rómaiak idejében épített híres vízvezeték. Szállás Madridban.

8. nap: Madrid – Budapest (kb. 100 km)

Egész napos városnézés MADRID-ban, a spanyol fővárosban, az Európai Unió harmadik legnépesebb városában: Prado Múzeum, Királyi palota (egykor mór erőd, amely védte a toledói utat s ma az ország legnagyobb barokk palotája), Puerta del Sol „Madrid szíve” stb. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 49.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Félpanziós felár: 27.200,- Ft                            

Egyágyas felár: 68.800,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.  

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A részvételi díj Gibraltárban a helyi városnéző kisbusz és a belépők árát (létszám függvényében kb. 30 – 33,- €), valamint a spanyol belépők árát (kb. 120,- €) nem foglalja magában.

Szervízdíj / Borravaló: 10,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:

Cordoba óvárosa
Sevilla: katedrális
Granada: Alhambra
El Escorial
Toledo
Segovia óvárosa és az ókori vízvezeték

A változtatás jogát fenntartjuk!
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.