EUB utasbiztosítás

Vietnam - Laosz - Kambodzsa

Vietnam - Laosz - Kambodzsa
Vietnam - Laosz - KambodzsaVietnam - Laosz - Kambodzsa
már 39 987 Ft-tól
Fő/éj

Utazás: Budapest – Saigon, Phnom Penh – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjáraton, valamint belföldi és ázsiai útvonalakon helyi repülőjáratokkal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.

Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / fürdőszobás szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli + ebéd vagy vacsora).

Program

1. nap: Budapest – Saigon

Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Saigon

Érkezés SAIGON-ba (Ho Chi Minh Város), délután városnézés Vietnám legnagyobb városában: Notre Dame katedrális, városháza, Thien Hau Pagoda, kínai negyed stb. Szállás Saigonban.

3. nap: Mekong–delta

Egész napos kirándulás a Mekong folyó torkolatához. Ez a vidék Vietnám „éléskamrája”. Az innen származó rizs, egzotikus gyümölcsök, méz stb. eljut az egész országba. Rövid látogatás MY THO-ba. Hajókázás a szigetek között, kikötés egy-két szigeten, séta a kézműves falvakban, végül a Vinh Trang Pagoda megtekintése. Szállás Saigonban.

4. nap: Saigon – Danang – My Son

Reggel repülés Saigonból Danangba. Utazás autóbusszal MY SON-ba, amely kivételes példája a hindu építészet dél-kelet ázsiai hatásának. Ezért kiérdemelte a Világörökség kitüntetést. A csampa dinasztia idején fontos vallás központ is volt. Továbbutazás autóbusszal Hoi An-ba. Szállás.

5. nap: Hoi An – Hue

HOI AN ősi települése felkerült a Világörökség listára, Danangtól délre található festői szépségű városka. Városnézés, amelynek keretében megtekintjük a település legősibb pagodáját, Chua Chuc Thanh-t, az évszázados kereskedőlakokat, a 400 éves fedett japán hidat. Továbbutazás HUE-ba. Látogatás a Dong Ba piacon. Szállás.

6. nap: Hue

Az egész napos városnézés hajókirándulással indul a Parfüm-folyón. Látogatás a Hét Történet (Thien Mu) pagodához, majd Minh Mang sírjához. Az egykori Császárváros a pekingi Tiltott város nyomán épült: Ngo Mon kapu, Thai Hoa palota, Mandarinok Csarnoka, Tiltott bíbor város (a császár személyes birodalma), Tu Duc uralkodó sírja. Szállás Hue-ban.

7. nap: Hue – Danang – Hanoi

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás a vietnami fővárosba, HANOI-ba. Ismerkedés Ázsia egyik legkellemesebb városával, amely tavairól, árnyékos sugárútjairól és közparkjairól híres: Ho Si Mihn Mauzóleum, Egypilléres Pagoda, Operaház, a neogótikus Szent József katedrális, Irodalom Temploma, a város szívében lévő Hoan Kiem-tó. Szállás Hanoi-ban.

8. nap: Halong-öböl

Reggeli után egész napos kirándulás a HALONG-ÖBÖL-be. Hajókirándulás a bizarr mészkősziklákkal tűzdelt tengeren, látogatás a Thien Cung cseppkőbarlangban. Ebéd a hajó fedélzetén, szállás Hanoi-ban.

9. nap: Vientiane
Reggel repülés a laoszi fővárosba. Ismerkedés VIENTIANE főbb látnivalóival: Wat That Luang (Királyi Stupa), Laosz legfontosabb nemzeti emlékműve, Diadalív (tetejéről gyönyörű kilátás nyílik az egész városra), Wat Pha Keo templom, Wat Si Saket, Wat Si Muang. Szállás.

10. nap: Luang Prabang
Reggel repülés LUANG PRABANG-ba, mely a csodálatos templomairól és az azt övező mesésen szép tájról nevezetes, és az UNESCO Világörökség része. Városnézés: Wat Xieng Thong, Wat Visoun, Wat That Luang majd kirándulás a Smaragd vízeséshez. Szállás és vacsora Luang Prabangban.

11. nap: Luang Prabang

Látogatás az egykori királyi palotában, amely ma Nemzeti Múzeumként látogatható, 1975-ig lakta a királyi család. Hajókirándulás a PAK OU barlangokhoz A Phu Si hegyről pedig megcsodálhatjuk a kilátást és a gyönyörű naplementét. Vacsora és szállás.

12. nap: Luang Prabang – Angkor

Repülés Angkorba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Siem Reapben.

13. nap: Angkor

Ismerkedés az ősi királyi város legszebb, mesterséges víztükrök között épült templomaival, palotáival. Elsőként a legismertebb ANGKOR WAT szerepel a programunkban. A nap befejezéseként a PHNOM BAKHENG megtekintése, ahonnan csodálatos a naplemente látványa. Szállás Siem Reapben.

14. nap: Angkor másodszor

Az előző nap folytatásaként megismerkedünk ANGKOR további nevezetességeivel: BANTEAY SREI, ANGKOR THOM, TA PROHM, BAYON stb. Szállás Siem Reapben.

15. nap: Siem Reap – Phnom Penh

Utazás autóbusszal Kambodzsa fővárosába. Útközben megálló Délkelet-Ázsia legnagyobb tavánál, a TONLE SAP-nál. Látogatás egy helyi faluban, majd továbbutazás PHNOM PENH-be. Szállás.

16.nap: Phnom Penh – Doha

Reggeli után városnézés: Megtekintjük a Királyi Palotát, az Ezüst Pagodát, a Nemzeti Múzeumot, a piacot stb. Koradélután transzfer a repülőtérre, repülés Dohába. Érkezés után tranzitszállás Dohában.

17. nap: Doha - Budapest

Reggel továbbutazás Budapestre, érkezés a déli órákban.


Repülőtéri illetékek: kb. 128.000,- Ft

Egyágyas felár: 166.600,- Ft

Belföldi repülőjegyek: kb. 680,- USD

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kötelező útlemondási biztosítás 1,5 %.                        

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 70,- USD (helyi idegenvezetők, buszsofőrök részére)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok, illetékek:
Vietnam: kb. 17.000,- Ft
Kambodzsai: kb. 30,- USD (Belépéskor a határon fizetendő!)
Laoszi: kb. 30,- USD (Belépéskor a határon fizetendő!)
Katar: a vízum árát a részvételi díj tartalmazza.

Vízum ügyintézési díj: 3.500,- Ft

UNESCO Világörökségek:
Vietnam:
- Hue császárváros műemlék-együttese
- Ha Long-öböl
- Hoi An ősi városa
- My Son szentély
Kambodzsa:
- Angkor romjai
Laosz:
- Luang Prabang

A változtatás jogát fenntartjuk!

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.