EUB utasbiztosítás

Kínai császárvárosok

Kínai császárvárosok
Kínai császárvárosokKínai császárvárosok
már 42 636 Ft-tól
Fő/éj

Jobb, több, szebb, kényelmesebb, mint tavaly!

KÍNAI CSÁSZÁRVÁROSOK

PEKING - LUOYANG - XIAN - NANJING - HANGZHOU

Jobb, mert nincs éjszakai vonatozás, 4 személyes hálófülkében! Több, mert több látnivalót tartalmaz (pl. Shaolin-kolostor), mert még egy estét töltünk Sanghajban! Kényelmesebb, hiszen plusz egy éjszakát töltünk Sanghajban, és így nappali a hazautazásunk! Jobb, mert mindezt, a tavalyi áron kínáljuk!

Utazás: Budapest – Peking / Sanghaj – Budapest útvonalon repülővel, belföldön Xian– Nanjing repülővel, Peking–Zhengzhou szuper-expressz vonattal, valamint légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés:
*** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd).

Program

1. nap: Budapest – Peking

Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrendszerinti járattal, átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking

Érkezés a reggeli órákban. A főváros két sajátos nevezetességével ismerkedünk ezen a napon. A LÁMA TEMPLOM helyén eredetileg hercegi palota állt, ahol a későbbi császár 300 tibeti lámát telepített le, így ma egy tibeti buddhista templomban találjuk magunkat. Fő látványossága egy Guinness rekordok könyvében is szereplő hatalmas, egyetlen fatörzsből készült Buddha szobor. Az ÉG TEMPLOMÁBAN a császárok imádkoztak „atyjukhoz”, az Ég Urához a jó termésért. Ennek helyszínei, a csodálatos fehér márvány oltár és a csak fából, egyetlen fémszög felhasználása nélkül készült épületek, melyek ma is itt állnak. Szállás Pekingben.

3. nap: Kínai nagy fal és a Ming sírok

Reggeli után utazás a világ legnagyobb építészeti alkotásához, a KÍNAI NAGY FAL-hoz. A Fal mai formáját több mint kétezer év folyamatos építése során nyerte el, kezdve a Hadakozó Fejedelemségek korától, az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti egyesítő építkezésein keresztül a Ming dinasztia nagy felújító munkálatain át, egészen a turisták kedvére tett restaurálásokig. Felejthetetlen élményt nyújt, amint kígyóként húzódik végig a Pekinget övező hegyek gerincén. A MING DINASZTIA 16 császára közül 13 Pekingből irányította birodalmát – és itt is temették el őket. A temetkezési helyet nagy gondossággal, földjósok, varázslók, tudósok segítségével választotta ki az első ide temetkező császár. Az „U” alakú völgy hegyeinek lábainál elhelyezkedő sírok közül nézünk meg egyet. Szállás Pekingben.

4. nap: Peking – Zhengzhou

Egész napos városnézés PEKING-ben. A Tiananmen tér a világ legnagyobb tere. A TILTOTT VÁROS a világ legnagyobb területű uralkodói rezidenciája. 1406–1420 között épült, 9999 teremmel rendelkezik és a Ming és a Csing dinasztia 24 uralkodójának volt székhelye. A NYÁRI PALOTA a császárok nyári lakhelye 290 hektáros területen a Kunming tóval, számos látványos épülettel és a Hosszú Folyosóval, amely 720 méteren 8000 festményt tartalmaz. A festmények közül egyik sem ismétlődik. Utazás szuper-expressz vonattal (kb. 3 óra) Zhengzhou-ba. Érkezés az esti órákban, szállás.

5. nap: Shaolin kolostor

Reggeli után utazás a SHAOLIN KOLOSTOR-hoz, a kínai harcművészet egykori bölcsőjéhez. A Shaolin kung-fu kialakulása, fejlődése, filozófiája szorosan kapcsolódik a Ch’an (japánban Zen) buddhizmushoz. A Ch’an a szanszkrit dhyāna szóból ered, melynek jelentése: elmélyülés. Harcművészeti bemutató és a Pagoda Erdő megtekintése. A pagodák központi buddhista szentélynek számítottak 4 dinasztián keresztül. Több mint 200 pagoda és láma pagoda, vagy maradványai láthatóak. Szállás Luoyangban.

6. nap: Longmen barlangok

Délelőtt utazás a LONGMEN BARLANGOK-hoz, ahol a sziklavájatok számtalan szentélyt és 70 ezer szobrot rejtenek. A Fehér ló templomának megtekintése, mely a hagyomány szerint az első buddhista templom Kínában. Utazás szuper expresszvonattal (kb. 2 óra) Luoyangból Xianba. Érkezés az esti órákban, szállás.

7. nap: Xian – Agyaghadsereg

Egész napos városnézés XIAN-ban: Nagy Vadlúd Pagoda, Shaanxi Múzeum és a világhírű Agyaghadsereg, amely az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti mauzóleumát, sírját voltak hivatva őrizni. A világ nyolcadik csodájának tartott hadsereg válogatott, külön-külön arcvonásokkal rendelkező katonái ma is olyan hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben, mintha épp hadjáratra indulnának. Megtaláljuk itt az íjászokat épp úgy, mint a vezérkart. Este fakultatív programként a Thang Dinasztia show megtekintése. Szállás Xianban.

8. nap: Nanjing

Reggeli után repülés Ming császárság hajdani fővárosába, az 5000 éve lakott városba, NANJING-ba. A település a fénykorát a XV. században, a Ming császárok uralkodása alatt élte. Ezt követő álmosságából a XIX. századi Ópiumháború és a Taiping felkelés ébresztette fel a ma dinamikusan fejlődő várost. Dr. SUN JAT SEN-t a modern Kína atyjának tartották már a XX. század elején is mind a Nemzeti, mind a Kommunista párt hívei. 1925-ben bekövetkezett halála után itt temették el, ahol MAUZÓLEUMA zarándokhellyé vált. Kína leghosszabb és legbővízűbb folyója, a JANGCE a város mellett hömpölyög, amin átível Kína egyik leghosszabb hídja, mely még ma is az ország egyik büszkesége. A Sun Jat Sen mauzóleum megtekintése után a Jangce folyón átívelő hídon fényképezési lehetőség. Szállás Nanjingban.

9. nap: Nanjing – Suzhou

Utazás vonattal vagy autóbusszal a „kertek városába”, „Kelet Velencéjébe”, SUZHOU-ba. A város a Sui dinasztia korában megépült Nagy Csatornának köszönhette felvirágzását és stratégiai szerepét. Ez a település ma is a kínai kertművészet élő képviselője, ahol a természet, az építészet, a költészet és a festészet harmóniáját csodálhatjuk meg. Ezen, híres kertek közül mi a Tigris Dombot nézzük meg. A város a XIV. századtól Kína vezető selyemtermelője, mellyel részletesebben is megismerkedhetünk, amikor meglátogatunk egy Selyem-manufaktúrát. Szállás Suzhouban.

10. nap: Suzhou – Wuzhen – Hangzhou

Utazás autóbusszal Hangzhouba. Útközben megálló WUZHEN-ben, mely egyike a legjobb állapotban fennmaradt kínai vízi-városoknak. A hangulatos utcákon járva hagyományos mesterségeket ismerhetünk meg. Szállás Hangzhouban.

11. nap: Hangzhou – Sanghaj

Reggeli után városnézés HANGZHOU-ban, Kína egyik turista fővárosában - ahogy itt tartják róla. Amikor Marco Polo a XIII. században átutazott itt, a világ legszebb, legfényesebb városának írta le az akkor közel 1 millió lakossal rendelkező települést. Kína megszállása idején a Song dinasztia délre menekült és ide helyezte át fővárosát, ezért így túránkon Hangzhou a következő császárváros. Az itt található Nyugati-tó (Xi Hu) a város fő látványossága, ami eredetileg egy lagúna volt. Megtekintjük a 60 méter magas HAT HARMÓNIA PAGODÁ-ját, az egykori világítótornyot. A nap során látogatás egy kínai teaültetvényen is. Továbbutazás Sanghajba. Este egy kínai akrobata show megtekintése. Szállás Sanghajban.

12. nap: Sanghaj

Egész napos városnézés Kína második legnagyobb városában, a hatalmas fejlesztések, építkezések metropoliszában, a csodálatos SANGHAJ-ban. A sok évszázadon át csendes kis halászfaluként létező település a XIX. században, az Ópiumháborúkat követő megállapodások következtében vált jelentős kikötővé és sokmilliós világvárossá. Megismerkedünk Sanghaj Wall Streetjével, a BUND-al, ahol a múlt század elején monumentális épületeket emeltek az európai bankok és biztosítók. A JADE BUDDHA TEMPLOM a város legjelentősebb temploma, melynek féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Felkeressük a YÜ YÜAN-t, avagy Örömök kertjét. Ezt a területet a Ming dinasztia idején, a XVI. században alapított a Pan család egyik jómódú tagja alakíttatta ki, hogy szüleinek örömöt szerezzen. Csodálatos pavilonokat, sziklakompozíciókat, tavacskákat, sőt több fal tetején végigkígyózó sárkányt is láthatunk. Szállás Sanghajban.

13. nap: Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, átszállással érkezés Budapestre az esti órákban.

Repülőtéri illeték kb. 129.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 98.600,- Ft

Vízumdíj: kb. 8.000,- Ft

Vízum ügyintézési díj: 3.500,- Ft                   

Belföldi repülőjegy illetékkel: 180,- USD

Fakultatív program:
- Thang dinasztia show 6.000,- Ft

Szervízdíj / borravaló: 40,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5%.              

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
- Peking: Mennyek temploma, Nyári palota, Tiltott Város
- Kínai Nagy Fal
- Ming sírok
- Longmen barlangok
- Klasszikus Suzhoui kertek
- Xian: Agyaghadsereg

A változtatás jogát fenntartjuk!

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.