EUB utasbiztosítás

A Keleti-Dolomitok és Velence I.

A Keleti-Dolomitok és Velence I.
A Keleti-Dolomitok és Velence I.A Keleti-Dolomitok és Velence I.A Keleti-Dolomitok és Velence I.
már 21 750 Ft-tól
Fő/éj
A Dolomitok az Olasz-Alpok területén fekszik, sokak szerint földünk leglátvá­nyosabb magas­hegy­sé­ge. A fantasztikus sziklabércek, a ro­man­ti­kus tengerszemek, a gyönyörű havasi rétek és a dús fenyőerdők látványa minden évben januártól decemberig több millió turistát vonz erre a vad­re­gé­nyes vidékre. Utazásaink során szállá­sunk a Keleti-Dolomitok egyik szép völgyében lesz, a­hon­nan lehe­tő­séget biztosítunk az ér­dek­lődők számára egy velencei kirándulásra is.

Utazás

Légkondicionált autó­busszal (WC, DVD, ital­a­u­tomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

2 éj­sza­ka a Keleti-Dolomitok 2-3000 méter ma­gas hegyei között lévő, szép fekvésű, jó 3 csil­la­gos szálloda 2-3 ágyas, für­dő­szo­bás, tv-vel és te­le­fonnal felszerelt szobáiban.

Ellátás


Büféreggeli / fakultatív fél­pan­zió: a vacsora ára fe­jen­ként 1 pohár bort és vizet is tartalmaz.
(Figyelem: Olasz­or­szágban a büfé­reg­gelik ál­ta­lá­ban egy­sze­rűbb svédasztalt jelentenek.)

1. nap: Misurina-tó


Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­vartól. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás Ausztrián át Olasz­or­szág­ba a Veszprém – Sárvár – Szombathely – Bucsu – Graz – Wört­hi-tó – Lienz – Toblach (Dobbiaco) – Mi­su­ri­na-tó út­vo­na­lon. A Misurina-tó egy kis ten­ger­szem 1750 méter magasan, a Dolomitok egyik leg­szebb kirán­du­ló­he­lye. Nagyszerű pano­ráma nyílik in­nen a Dolomitok leghíresebb ormaira, az egyiptomi piramisokra emlé­kez­tető „Tre Cime di Lavaredo"-ra. Séta a tó körül, szabad program, majd to­vább­uta­zás a Dolomitok 2-3000 méteres hegyei között. Szállás a Keleti-Dolomitokban, egy han­gu­la­tos alpesi faluban (2 éj).

2. nap: Dolomitok vagy Velence

Pihenés a Dolomitokban, lehe­tő­ség sétára, tú­rá­zás­ra.
Fakultatív program:
Egész napos kirándulás Velencébe (másfél-két órás utazás).
Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte min­den épületre ki lehet írni, hogy műemlék.
Séta a városban, is­mer­ke­dés a város kü­lön­le­ges han­gu­la­tával és leg­fon­to­sabb ne­ve­zetes­sé­geivel (Ri­al­to híd, Szent Márk tér, Szent Márk-szé­kes­egy­ház, Cam­pa­nile, Doge palota, Sóhajok hídja stb.). A közös prog­ra­mok után marad elegendő sza­bad­idő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csa­tor­nák világában. A velencei program zá­rá­sa­ként hajózás a Canal Grandén, a város fő­út­vo­na­lán, ahol a leg­szebb paloták talál­hatóak.
A fakultatív program ára: 7.800 Ft (garantált in­du­lás). A program ára tartalmazza a velencei be­lé­pési illetéket, de nem tartalmazza az eset­le­ges be­lé­pő­díjak és a vaporettojegy árát.

3. nap: Pieve di Cadore, Cortina d" Ampezzo


Elő­ször Pieve di Cadore szép városközpontjában Tizi­ano szülőházát nézzük meg, majd egy gyönyörű al­pe­si völgyön keresztül megérkezünk a Dolomitok „fő­vá­ro­sába”, Cortina d" Ampezzóba, az 1956-os téli o­lim­pia váro­sába. Séta a pazar fekvésű városban, rö­vid sza­bad­idő, majd haza­uta­zás a Lienz – Wörthi-tó – Graz – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra, majd Buda­pest­re a késő esti órákban.

x

A részvételi díj tartalmazza az autó­buszos uta­zást, a 2 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az i­de­gen­ve­ze­tést, de nem tartalmazza a belé­pő­dí­ja­kat.

Félpanziós felár:    8.600 Ft
(2 vacsora)
 
Egyágyas felár:    10.400 Ft
 
Olaszországi idegenforgalmi adó:    jelenleg nincs érvényben


Betegség-, baleset-és poggyászbiztosítás: 420 Ft/nap


Felszállási lehetőségek:


Budapest – Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló     6.00
Székesfehérvár – Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része     7.00
Veszprém – OMV benzinkút a 82-es útnál (Tesco-val szemben)     7.40
Szombathely – Tesco hipermarket parkolója a 86-os útnál (Praktiker mellett)    9.20

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.