EUB utasbiztosítás

Zirc - Pannonhalma

Zirc - Pannonhalma
már 6 200 Ft-tól

ZIRC - PANNONHALMA
VILÁGÖRÖKSÉGI HELYSZÍN...

A hazai apátságok mindig is a kedvelt, keresett programok közé tartoztak, taroznak a magyar és a külföldi turisták körében egyaránt. Most a legimsertebb ciszter és bencés apátság szerepel a programunkban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Program

Első megállónk ZIRC, amelyet gyakorta neveznek a „Bakony fővárosának” is. A Magas-Bakony lábánál kialakult település ciszter apátságát még III. Béla a XII. században alapította. A program keretében megtekintjük a Nagyboldogasszony plébániatemplomot, valamint az egykori apátsági épületszárnyban helyet kapó világhírű Reguly Antal nevét viselő könyvtárat. A könyvtár több mint 60.000 kötettel, 10.000 folyóirattal, középkori kódexekkel és egyéb értékes kiadványokkal büszkélkedhet.

Továbbutazás a BAKONY egyik legszebb útvonalán a bencés apátsághoz.

PANNONHALMA elnevezést először 1823-ban Kazinczy Ferenc használta, a községet 1965 óta nevezik így. Látogatás az apátságban, amely az UNESCO Világörökség része. A román stílusú altemplom és kerengő a káprázatos főkapuval, a gótikus, barokk és klasszicista stílusú részekkel kiegészült épületszárnyak határozzák meg a főapátság mai arculatát. A híres könyvtár 400 ezres gyűjteményében számos könyvritkaságot őriznek. A magyarországi bencések „fellegvárá”-nak megtekintése után hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban

A belépőjegyek árát (kb. 4.000,- Ft) a részvételi díj nem tartalmazza!

(Diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal egyes helyeken kedvezményeket lehet igénybe venni!)

A változtatás jogát fenntartjuk!


A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.