EUB utasbiztosítás

SZIBÉRIA - MONGÓLIA

SZIBÉRIA - MONGÓLIA
SZIBÉRIA - MONGÓLIASZIBÉRIA - MONGÓLIASZIBÉRIA - MONGÓLIASZIBÉRIA - MONGÓLIASZIBÉRIA - MONGÓLIA
már 90 000 Ft-tól
Fő/éj

Indulási időpont: 2017. aug. 18 vagy 19.
Időtartam:
11, 12, 16, 17 nap választás szerint

0. nap: Délben repülés Moszkvába (1 éj). Esti metrózás a monumentális műemlék állomások megtekintésével.

1. nap: Egész nap városnézés: GUM áruház, Nagyszínház, Vaszil székesegyház, Lenin mauzóleum (lehetőség szerint belépéssel), Kreml (belépéssel a Világörökség templomokba), Fegyverterembe (cári koronaékszerek, hintók), díszes őrségváltás. Megmentő Krisztus Katedrális, Nagy Péter hatalmas szobra a folyóparton, Lomonoszov Egyetem, Kilátóterasz a Moszkva-folyó felett. Ha belefér az időbe, Novogyevicsi-, Danyilov kolostorok (a pátriárka székhelye) kívülről. Akik nem kérik a Moszkva programot, ma délben repülés Bp-Moszkva. Találkozás a reptéri tranzitban, együtt továbbrepülés éjjel Vlagyivosztokba (8 és fél óra repülés, +8 óra időeltolódás Bp-hez képest)..

2. nap: Érkezés dél körül a 70 éven át szigorúan őrzött zárt városba. Városnézés: műemlék klasszicista épületek, Diadalív, vasútállomás, S-56-os tengeralattjáró (belépéssel). A panoráma, hadihajók fényképezése a tengerparti promenádról (2 éj).

3. nap: Kirándulás a Safari Parkba. Csak itt láthatjuk szabadon a világ legnagyobb tigrisfajtáját az amúri (vagy szibériai) tigrist és a szintén veszélyeztetett amúri leopárdot. További érdekességek az erdőben: medve, róka, vadkan, vidra, hód, menyétkutya. Délután áthaladás a világ leghosszabb kábelhídján (3 km) a Boszporusz-szoroson át (nem csak Isztambulban van) az Orosz-szigetre. Az egykori szupertitkos Vorosilov-üteg megtekintése. Egyedülálló fakultatív lehetőség: amiért az USÁ-ban 10.000$-t kérnek, itt potom 100€-ért megtapasztalhatjuk: a súlytalanság állapotát. 2 perc repülés speciális 5,8m hosszú, 2,5m átmérőjű üvegcsóben instruktorral (4 éves kor felett teljesen veszélytelen, szkafandert, díszoklevelet adnak). Egyszerre 1 ember repül az instruktorral, egymást fényképezhetjük.

4. nap: Reggel repülés Kamcsatkára, Petropavlovszkba (3 éj). Minden Kamcsatka túra fénypontja: Helikopterrel a Gejzírek Völgyébe és az Uzon kráterhez (fakultatív, 650€, Unesco Világörökség). Kb 6-órás program. Gyakran van köd a völgyben, így sok lehet az indulási várakozás, vagy át kell tenni a túrát másik napra (megcserélni a programokat).

5. nap: Helikopterrel a Kurili-tóhoz és a Kszudacs kalderához (fakultatív, 600€). Augusztus második felében ívnak a lazacok 3-4 hétig, ilyenkor hemzseg a tó a vörös lazacoktól, és a beleömlő patakok a medvéktől. Fantasztikus látvány a kilátóból !

6. nap: Kb 11-órás kirándulás busszal, gyalog (3 óra, nem meredek) a Dacsnij gőzölgő termálvidékre (mini Gejzírek Völgye) a Gorelij és Mutnovszkij vulkánok mentén. 40m magas Viljucsinszkij-vízesés. Fürdés hőforrásokban.

7. nap: Fakultatív: Hőlégballonnal a vulkánok, hőforrások felett, mellett (130€). Tartalék idő rossz időjárás esetére. Ha rendben megvalósultak a helikopterezések, ajándék hajókirándulás az Avacsa-öbölben a hófödte Avacsa-vulkán, a Három Testvér Szkla, lundák látványával. Este repülés Krasznojarszkba (1 éj).

8. nap: Hatalmas vízerőmű a Jenyiszej-folyón. Megcsodálhatjuk az óriási teknőt, melyben le-fel húzzák a hajókat zsilip hiányában. Panoráma városnézés. Libegővel a Sztolbi sziklákhoz (természetvédelmi terület). Éjjel utazás a legendás Transzszibériai vasúton 4-személyes hálófülkékben Irkutszkba. Vacsora, reggeli a vonaton. Mosdó a folyosón.

9. nap: Érkezés dél körül. Városnézés: klasszicista paloták, aranykupolás pravoszláv templomok, III. Sándor cár-, Kolcsak szobor, Kormányzói Palota. 1 óra utazás a Talci skanzenbe (tipikus rönkfaházak, népviseletek). Lisztvjankában (2 éj) nerpa-show, hajókázás a Bajkál-tavon (Unesco Világörökség). A nerpa az egyetlen tóban élő fókafajta, akár meg is puszilhatjuk a fotó kedvéért.

10.nap: Kirándulás az Olhon-szigetre busszal, komppal: Sámán Szikla, a buddhista burjátok szent helye, misztikus Kurikán fal. Faházban nem alszunk, de megtekintjük Huzsir falu bájos rönkfaházait. Vissza Lisztvjankába (12 óra utazás összesen).

11.nap: Reggel indulás az irkutszki reptérre. Moszkvai átszállás után érkezés Bp-re este. Vagy akik Mongóliára is kiváncsiak, utazás vonattal vagy busszal Ulan Udébe, Burjátia fővárosába (1 éj). Ivolginszk Datszan színes buddhista pagodái, kolostora, boncai fotózása.

12.nap: Utazás busszal a tajgán, mongol határon át Ulan Batorba (12 óra, 2 éj).

13.nap: Nézelődés a mongol fővárosban: Dzsingisz Kán tér, Parlament, Bogd Kán Palota, Csodzsin Lámatemplom, Ganden Kolostor. Dzsingisz Kán hatalmas emlékműve belsejéből kilátás a környező tájra. Kirándulás a Terelj Nemzeti Parkba. Látogatás egy jurtában élő családnál, kumisz-, kecskesajt kóstolás, lovaglási lehetőség.

14.nap: Kirándulás Karakorumba (Karkorin), Dzsingisz Kán egykori birodalmi székhelyére. Erdene Zu kolostor, pénisz szikla, teknős szikla. Folklórest a külföldi turisták részére épített hagyományos kerek sátortáborban, mely 1 éjszakára szállásunk is lesz. A jurtákban 2-3 ágy, ágynemű, szekrény, fogas, kályha van (az éjszaka mindig hideg). Ilyenekben laktak őseink (a mai komfort nélkül). Patyolattiszta fürdőblokk pár lépésre. Szállodában alvás +40€/fő 2-ágyas szobában.

15.nap: Vissza Ulan Batorba (1 éj). Kilátás a Zaiszan Emlékműtől. Utolsó ajándék vásárlási lehetőség.

16.nap: Hazarepülés. Érkezés Bp-re Moszkva átszállás után az esti órákban a menetrend függvényében.

x

Szolgáltatások, melyeket a részvételi díj tartalmaz:
UTAZÁS: Bp-Moszkva-Vlagyivosztok-Petropavlovszk-Krasznojarszk//Irkutszk-Moszkva-Bp vagy //Ulan Bator-Moszkva-Bp menetrend szerinti repülő járatok, turista osztály. Krasznojarszk-Irkutszk vonat, Irkutszk-Ulan Ude vonat vagy busz, Ulan Ude-Ulan Bator busz. Transzferek, városnézések, kirándulások busszal, hajóval, metróval, gyalog.
SZÁLLÁS: Színvonalas közép kategóriájú szállodák, 2-3-ágyas saját zuh/Wc szobák, Mongóliában 1-szer komfortos 2-3-ágyas jurta sátor, ahol tiszta fürdőblokk a jurtától 20-30 méterre. Vagy 40€/fő felárral modern szálloda, zuh/Wc szoba.
ELLÁTÁS: Reggeli a szállodában. 1 főétkezés/nap (2 választható fogás, 1 víz vagy üdítő, általában vacsora) a 2. nap vacsorától 15. nap vacsoráig. Egyéb étkezéseknél az idegenvezető segít igény szerint.
MAGYAR IDEGENVEZETŐ:
Kinn fizetendő szervezési-, belépő-, programdíjak, félpanzió: Moszkva 100 (vacsora nincs az árban), Szibéria 1100, Mongólia 250€.

 
A részvételi díj nem tartalmaz:
személyes jellegű kiadásokat, pl hordár, borravaló, telefon, mosatás, minibár, biztosítások és kinn €-ban fizetendő szervezési-, program-, belépődíjakat, 1 főétkezést (félpanziót). Egyes helyeken (pl Mongólia) a fényképezésért, videózásért külön díjakat szedhetnek. Az 1-ágyas felár csak a szállodákra és jurtára vonatkozik. Ha valaki a vonaton is egyedül kíván utazni a kupéban, akkor a másik 3 jegyet is meg kell vennie, mely 270€.

Útlemondási-, betegség-, baleset-, poggyász biztosítás a választott csomagtól és létszámtól függően 10-15.000 Ft.

Tudnivalók:

- Az utazásra legalkalmasabb időszak augusztus második fele. Már nincs szúnyoginvázió és ekkor ívnak a lazacok. Az idő még kellemes, akár 20-28C fok nappal, de éjszaka lehűl 5-12 fokra, Karkorinban 2-10 fokra. Viszont harapni lehet a kristálytiszta levegőt. Megtapasztalhatjuk, mennyire más mint Budapesten. Napos idő, zápor, zivatar lehet.
- A közbiztonság egyes helyeken gyenge, nem tanácsos sötétedés után egyedül sétálni. Inkább menjünk taxival.
- A higiénia európai, de Mongóliában inkább igyunk palackozott vizet. Oltás, tabletta nem kell.
- Pénz: 1€=kb 73 RBL (orosz rubel), 2450 MNT (mongol tugrik). Költőpénznek €-t, $-t érdemes hozni és beváltani.
- Feszültség 220V, adapter általában nem szükséges.
- Időeltolódás Moszkva +1, Vlagyivosztok +8, Petropavlovszk +9, Krasznojarszk +5, Irkutszk, Ulan Ude +6, Ulan Bator +7 óra Budapesthez képest.
- A vízumbeszerzéshez +6 hónapig érvényes útlevél, benne 2 egymás melletti üres oldal, +1 üres oldal a mongol vízumnak, 1 db színes 3,5x4,5cm fényképész által készített igazolványkép (automata, színes nyomtató által készített nem lehet) , mongol +1 színes fotó szükséges. Ügyintézés 2 hét, mongol +1 hét.
- A jelentkezéskor kérjük megjelölni melyik programot kérik a 3 közül és melyik fakultatív programot.
Fakultatív: 3. nap 100, 4. nap 650, 5. nap 600, 7. nap 130€. A fakultatív programokat is meg kell rendelni előre, mivel ezekre nagy igény van és 2 hónapra előre be is telhetnek. 60 napon belül nem lehet lemondani, de vis major esetén (pl köd) visszakapják a befizetett pénzt.
- Ha netéán csak 4-5 fő jelentkezik, akármelyik programot is megvalósítjuk csekély felárral.

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.