EUB utasbiztosítás

Szentföldi nagy körutazás

Szentföldi nagy körutazás
Szentföldi nagy körutazásSzentföldi nagy körutazás
már 36 389 Ft-tól
Fő/éj

LÁTOGATÁSI LEHETŐSÉG PETRÁBAN!

Utazás: Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon repülővel, Izraelben légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: bőséges, húsmentes büféreggeli és fakultatív 3 fogásos vacsora.

Program

1. nap: Budapest – Tel Aviv – Caesarea

Elutazás Budapestről a reggeli órákban Tel-Avivba. Érkezés után első megállónk CAESAREA városa (Heródes király építette kikötő, Római színház, vízvezeték). Továbbutazás Tiberiasba. Szállás.

2. nap: Genezáreti-tó – Beatitude – Tabgha – Capernaum

Reggeli után kirándulás a GENEZÁRETI-TÓ körül és környékén: TIBERIAS (a zsidó vallás szent városa), BEATITUDE (a Nyolc boldogság vagy más néven a Hegyibeszéd-kolostor), TABGHA (a csodás kenyér és halszaporítás helyszíne), CAPERNAUM (Szent Péter háza), YARDENIT (keresztelőhely a Jordán folyóban). Szállás Tiberiasban.

3. nap: Akko – Haifa – Názáret

Irány a Földközi-tenger! AKKO (a Keresztes lovagok városa), HAIFA (Kármel-hegy, Bahai vallás központja, Perzsa kert). Délután látogatás NÁZÁRET-be, az Angyali Üdvözlet templomához. Szállás Tiberiasban.

4. nap: Tábor-hegy – Bet Shean – Jordán völgye

Reggeli után irány a TÁBOR-HEGY (Jézus megdicsőülésének helyszíne). BET SHEAN városa a Szentföld egyik legrégebbi települése, időszámítás előtt 4000 évvel már lakott terület volt. Délután utazás a Jordán folyó völgyén át, Jerikó érintésével Jeruzsálembe. Szállás Jeruzsálemben.

5. nap: Jeruzsálem

Reggeli után egész napos városnézés JERUZSÁLEM-ben. Séta az Óvárosban: Via Dolorosa, Golgota, Templom-hegy (felmenetel a templomhegyre a helyi palesztinhatóságok engedélyének függvénye), Siratófal, Zsidó negyed, Cardo, Utolsó vacsora, Dávid sírja. Ebédszünet után ellátogatunk az Olajfák hegyére, Miatyánk-temploma, Gecsemáni kert, Nemzetek-temploma stb. Szállás Jeruzsálemben.

6. nap: Jeruzsálem – Betlehem

Délelőtt városnézés az Újvárosban: Knesset, Yad Vashem (a hatmillió zsidó mártír emlékhelye), Izrael Múzeum megtekintése. Természetesen marad idő egy kis vásárlásra a keleti-bazárban. Délután látogatás BETLEHEM-be, a Születés-templomának megtekintése. (A betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem tudunk vállalni!) Szállás Jeruzsálemben.

7. nap: Massada – Holt tenger

Látogatás MASSADA-n a gigantikus erődben. Továbbutazás KUMRAN-ba, ahol az ún. Holt-tengeri tekercsekre bukkantak. Mai napunk különleges élménye a Holt tenger. A Föld legmélyebb pontja, ahol a nagy sótartalmú vízben az ember csak lebeg. Utazás a Vörös-tenger partjára. Szállás Eilaton.

8. nap: Eilat

A Vörös-tenger partján évente 360 napon keresztül süt a NAP. Üdülés, pihenés. Szállás Eilaton.

9. nap: Eilat

Üdülés, pihenés vagy egész napos fakultatív kirándulás a jordániai PETRÁ-ba. A Nabateusok kétezer évvel ezelőtti székhelye "Rózsaszín Város" néven is ismert. A rózsaszín-vörös homokkőbe vésett épületek egyedülálló látvány! (Min. 10 fő esetén magyar idegenvezető, egyébként angol nyelvű idegenvezetők kísérik.) Szállás Eilaton.

10. nap: Eilat – Negev-sivatag – Ramon kráter

Az utolsó napon reggeli után utazás a csodálatos NEGEV-SIVATAG-on keresztül. Különös élmény a RAMON kráter, az eróziós erők koptatta katlan. JAFFA az ősi kikötő. A város Szent Péter hittérítő tevékenységének fontos állomása, manapság pedig a művészek, iparművészek alkotó helyszíne. Este hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Repülőtéri illeték: kb. 59.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 127.000,- Ft  (május)

Egyágyas felár: 139.000,- Ft (november)

Félpanziós felár (9 vacsora): 24.000,- Ft (május)

Félpanziós felár (9 vacsora): 27.000,- Ft (november)

A részvételi díj a meghirdetett programok belépőinek árát tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 70,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Fakultatív programok:
Kirándulás a jordániai Petrába: kb. 200,- USD + kb. 65,- USD hatásátlépési illeték

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5%.                

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
- Akko óvárosa
- Tel Aviv
- Massada
- Jeruzsálem óvárosa
- Haifa
- Petra a sziklába vájt város

A változtatás jogát fenntartjuk!

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.