EUB utasbiztosítás

Székelyföld legszebb tájain

Székelyföld legszebb tájain
Székelyföld legszebb tájainSzékelyföld legszebb tájainSzékelyföld legszebb tájainSzékelyföld legszebb tájain
már 14 925 Ft-tól
Fő/éj
Időpontok: 2017. április 29-május 3., június 24-28., július 22-26., augusztus 19-23., szeptember 9-14., október 21-25. (5 nap/4 éjszaka)

Utazás: kényelmes, légkondícionált autóbusszal

Elhelyezés: faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal

Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora)


Program

1. nap: Nagyvárad - Bánffyhunyad - Kalotaszentkirály

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után érkezés Nagyváradra, városnézés: Püspöki székesegyház, Kanonok sor, Szent László-szobor. Bánffyhunyadon látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban, majd utazás tovább Kalotaszentkirályra, a szállásadó faluba. Ismerkedés Kalotaszeg népművészetével. Az ízletes vacsora elfogyasztása után a szálláshelyek elfoglalása.

 

2. nap: Kolozsvár - Szováta - Parajd - Korond - Farkaslaka – Székelyszentlélek


Reggeli után utazás Kolozsvárra, ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedik meg a csoport: Szent Mihály-templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás király szülőháza, református templom, Szent György-szobor. Szovátán keresztül érkezés Parajdra, látogatás a híres sóbánya hatalmas föld alatti termeiben. Korondon vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Farkaslakán tisztelgés Tamási Áron emlékének. Vacsora és szállás Székelyszentléleken. (3 éj)

 

3. nap: Csíkszereda - Csíksomlyó - Gyilkos-tó - Békás-szoros - Székelyszentlélek


Utazás Csíksomlyóra, látogatás a kegytemplomban. Kirándulás a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba. Út közben megálló a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél és a karcfalvi XV. századi erődített templomnál. Látogatás Borzonton a kézműves faluban. Innen a Basa Keresztátihoz címzett fogadóba vezet az út, ahol egy hangulatos székely vacsoraestben és feledhetetlen erdei kocsikázásban lesz a csoportnak része.

 

4. nap: Szejkefürdő - Szent Anna-tó - Alsócsernáton - Kézdivásárhely – Székelyudvarhely


Szejkefürdőn látogatás Orbán Balázs síremlékénél, amelyhez székelykapuk egész során át vezet az út. Kirándulás a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzeglápban, majd utazás Alsócsernátonba. Itt látogatás a Székelyföld leggazdagabb falumúzeumában. Kézdivásárhelyen városnézés. Székelyudvarhelyen ismerkedés a város főbb nevezetességeivel.

 

5. nap: Segesvár - Marosvásárhely – Körösfő


A korai reggeli után utazás Segesvárra, városnézés: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. Utazás tovább Marosvásárhelyre, városnézés: Kultúrpalota, Toldalaghy-palota, Teleki-téka. Körösfőn keresztül érkezés az ártándi határátkelőhöz. Érkezés Budapestre az esti órákban.
x
Egyágyas felár: 9 700 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: 900 Ft/fő

Kötelező  baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 2 750 Ft/fő

Belépők: kb. 70 RON/fő

A részvételi díj tartalmazza: a 4 éjszakai szállást faluturizmusban, félpanziós ellátással, az autóbuszos utazást és az idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a kötelező útlemondási biztosítást és baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.