EUB utasbiztosítás

Passau - Budapest hajóval

Passau - Budapest hajóval
már 31 675 Ft-tól
Fő/éj
Időpont: 2017. szeptember 12-16., (5 nap/4 éj)

Elhelyezés: közepes színvonalú szállodák, fürdőszobás szobáiban

Ellátás: reggeli

Utazás: Passau (2225 fkm) – Budapest (1645 fkm) útvonalon 60 személyes, kétszintes, zárt és nyitott térrel, büfével rendelkező hajóval és busszal, a Budapest-Passau útvonalon kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Idegenvezetés: mind a hajón, mind az autóbuszon

Program:

1. nap: Indulás Budapestről reggel 6 órakor. Autóbuszos utazás rövid pihenőkkel Melkbe utazunk, ahol megnézzük a híres, bencés apátságot és kertjét. Továbbutazás Ennsbe, Ausztria legrégebbi városába: séta a főtéren, ismerkedés a város történetével. Innen Linzbe, Felső-Ausztria fővárosába utazunk, ahol belvárosi sétát teszünk: a dóm, a városháza, Mozart ház, főtér. Szállás a városban.

2. nap: Reggeli után Passauba utazunk. Városnézésünk során felkeressük a dómot, mely a világ egyik legnagyobb orgonájának is helyet ad, Gizella királynénk sírját, majd az óváros bájos utcácskáiban sétálva eljutunk az Inn, az Ilz és a Duna összefolyásához. Behajózás után elindulunk hajónkkal völgymenetben a 2225-ös folyamkilométertől. A német-osztrák határszakaszon zsilipelünk Jochensteinnél, majd osztrák területre érünk. Engelhartszellnél kikötünk és felkeressük a rokokó stílusú trappista kolostort. Hajónkra visszaszállva áthaladunk a Duna legfestőibb, s egyben a hajózható részt tekintve legkisebb sugarú kanyarán a Donauschlinge (Duna-hurok) vidékén. Újabb két zsilipelés után kora este Linzbe (2135 fkm), Felső-Ausztria fővárosába érünk. Szállás az előző napi helyen.

3. nap: Reggeli után autóbusszal Wallsee-be (2095 fkm) utazunk, itt szállunk fel hajónkra. Hamarosan elérjük a Felső-Duna egyik legszebb szakaszát, a Struden-t, az egykor hírhedten veszélyes víziutat, a Duna erdőkkel, hegyekkel körbevett szűkületét. A vízről pompás rálátás nyílik Werfenstein várára, Greinburg kastélyára. Mire kitágul előttünk a környék elérjük az ybbs-i zsilipet, majd kikötünk Marbachban. Autóbusszal felmegyünk a Niebelungengau hegyeire, megnézzük a Maria Taferl csodálatos kegytemplomát és annak kincstárát. Emmersdorfban visszaszállunk hajónkra, és kisvártatva elérjük a Duna – a Vaskapu mellett – leghíresebb szakaszát, a Wachau-t. Ahogy az apátság lenyűgöző épülete távolodik, úgy tűnik fel Schönbühel kastélya, a Duna-mente egyik legjellemzőbb épületegyüttese, majd Aggsbach Dorfban kikötünk, s buszunkkal felmegyünk a hegycsúcson magasló Aggstein várába, ahonnan Pazar panoráma tárul elénk. Hajónkra visszaszállva a híres bortermő vidék szőlős hegyoldalai között megcsodáljuk Dürnstein várát, majd Kremsben (2002 fkm) kikötve sétát teszünk a városban. Autóbuszra szállva a szálláshelyünkre utazunk.

4. nap: Reggeli után autóbusszal Klosterneuburgba utazunk. Megcsodáljuk az ausztriai Habsburgok „Escorial-jának” elképzelt Ágoston-rendi kolostort, majd hajóra szállunk és a freudenaui zsilipelés után a gyorsfolyású „bécsi Dunán” hamar elérjük Hainburgot, ahol kikötünk, majd autóbusszal a közeli Scloßhofba, Ausztria legnagyobb és bámulatosan felújított kastély együtteséhez utazunk. Visszatérve Hainburgba visszaszállunk hajónkra és a Porta Hungarica-n áthajózva elérjük Dévényt, majd Pozsonyt (1868 fkm). Szállás Pozsonyban.

5. nap: Reggeli után sétát teszünk Pozsony Óvárosában, majd hajóra szállva nekivágunk az utolsó 220 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a Bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvízcsatornájában hajózunk a zsilipig. Útközben megismerkedünk a Bős-nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetével, tervezett működésével, megvalósult részével. Utolsó zsilipelésünk után elérjük a sebes szigetközi Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komáromi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron áthajózva Visegrádot. Érkezés Budapestre (1653 fkm) az esti órákba

x
Egyágyas felár: 31 800 Ft/fő

Félpanziós felár: 20 750 Ft/fő

Kikötői illeték: 12 200 Ft/fő

Rádióvevős fülhallgató felár: 1 990 Ft

Kötelező útlemondási biztosítás: 1 880 Ft/fő

Kötelező baleset-, betegség- és, poggyászbiztosítás: 2 750 Ft/fő

A részvételi díj a belépőket (kb.: 45 EUR/fő) nem tartalmazza.

A hajó: termes rendezvényhajó, zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével.
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.