EUB utasbiztosítás

Moszkva - Szentpétervár

Moszkva - Szentpétervár
Moszkva - SzentpétervárMoszkva - SzentpétervárMoszkva - Szentpétervár
már 43 940 Ft-tól
Fő/éj

CÁRI FŐVÁROSOK EGYKOR ÉS MA...
MOSZKVA - SZENTPÉTERVÁR


Utazás: Budapest – Moszkva, Moszkva – Szentpétervár és Szentpétervár – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülővel, a városnézéseken orosz légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli + 2. napon ebéd, és fakultatív félpanzió (4 alkalommal vacsora)

Program

1. nap: Budapest – Moszkva
Elutazás repülővel a kora reggeli órákban Budapestről. Érkezés délelőtt az orosz fővárosba. A település a XII. században még csak előretolt védelmi állás volt, a XX. században a világ kb. egyhatodát irányította. Amíg Szentpétervár volt az orosz főváros, addig Moszkva egy méltóságteljes nagyasszony életét élte.  Autóbuszos városnézés MOSZKVÁ-ban: Szófia rakpart, Megmentő Krisztus Székesegyház (az orosz ortodox vallás egyik páratlan remekműve), Novogyevicsij–kolostor (a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke, kívülről), Lomonoszov Egyetem (páratlan kilátás nyílik a településre). Szállás Moszkvában.

2. nap: Moszkva – Szentpétervár

Reggeli után ismerkedés MOSZKVA látnivalóival. Belvárosi séta: Vörös tér, Lenin–Mauzóleum megtekintése (kívülről), látogatás a Vaszilij Blazsennij Székesegyházban. Séta a Kreml területén. A programból nem maradhat ki az Állami Fegyvertár (Оружейная Палата) sem, melynek gyűjteményében az orosz fejedelmek és cárok által felhalmozott kincseket láthatjuk. Délután látogatás a híres Tretyakov Képtárban, amelyet 1856-ban alapított egy gazdag kereskedő. Este repülés Szentpétervárra. Szállás Szentpéterváron.

3. nap: Szentpétervár

Egész napos városnézés SZENTPÉTERVÁR-on. Ez a város volt Nagy Péter álma, hiszen az építésére egész életét feláldozta. A Kazanyi Székesegyház a XIX. század elején épült. I. Pál megbízása alapján az újonnan épülő templomnak a római Szt. Péter Bazilika másolataként kellett megvalósulnia. Az építési munkálatok a napóleoni háború idején folytak, így a templomban méltó helyet kapott Kutuzov marsall, a napóleoni háborúk kiváló hadvezére. Irány a Néva part! A Vaszilij-szigeten a Rostrum oszlopok és a panoráma miatt érdemes egy kis időt eltölteni. A Péter-Pál Erőd területén találjuk a Katedrálist, amely a cári család temetkezési helyeként sok turistát csalogat. Látogatás az Izsák Székesegyházban, amely a világ egyik legnagyobb kupolaépítményeként is ismert.  A város egyik ékköve a „Vérző Megváltó templom”. Az elnevezése II. Sándor cár halálával kapcsolatos. A templom ó-orosz stílusban épült, melynek külső és belső falait 7.000 m²-nyi felületen mozaikok díszítik. A város teljesen más képet mutat a vízről, hiszen hidak, csatornák hálózata szövi át. Kb. 1 órás hajókázás keretében mi is megismerhetjük a csodálatos paloták világát, amelyeket autóbuszról eddig nem láthattunk.

4. nap: Szentpétervár – Gatcsina

Délelőtt látogatás az Ermitázsban, amely a világ egyik leggazdagabb képzőművészeti gyűjteményének ad otthont. A helyi vezető kalauzolásával a legfontosabb értékeket fedezhetjük fel. Utazás GATCSINA városába. A település legfontosabb látnivalója itt is a palota-együttes, amely Rinaldi terve alapján épült. Orlov herceg halála után I. Pál megbízása alapján nyerte el mai formáját. Az épület szerencsére nem sérült meg a második világháborúban. A helyszínen megtudjuk azt is, hogy milyen magyar vonatkozás fűződik ehhez a kastélyhoz! Szállás Szentpéterváron.

5. nap: Petrodvorec – Puskin

Reggeli után irány PETRODVOREC fantasztikus, egyedülálló szökőkútjainak, azok vízi-játékainak megtekintése! Nagy Péter nyári kastély-együtteséről gyakran említették, hogy a „művészet gyöngyszeme”, illetve ez maga a pompázatos „orosz Versailles”. Az idelátogató turisták elsősorban az Alsó parkot keresik fel előszeretettel. Itt található a világ legnagyobb szökőkút rendszere, ahol a 140 szökőkút naponta kb. 100.000 köbméter vizet használ fel. A mi programunkban ma nem csak a csodálatos park, hanem a Nagy Palotába megtekintése is szerepel. Autóbusszal utazás PUSKIN-ba. Látogatás Katalin cárnő Nyári Palotájában. Itt látható a híres Borostyánszoba, melyet a város 300 éves jubileuma alkalmából 2003-ra újítottak fel. A park és a kastély építése több cárnő nevéhez kapcsolható. I. Katalin kezdte el az építését, Erzsébet cárnő tovább fokozta a külső látványt és Nagy Katalin elsősorban az épület belső díszítésére összpontosított. A hatalmas barokk és klasszicista palota-együttesről írták: „Egy magának való, külön világ, a mesék birodalma”. Fakultatív programlehetőség este egy folklór műsor megtekintése. Szállás Szentpéterváron.    

6. nap: Szentpétervár – Budapest

Reggeli után irány a repülőtér és hazautazás rigai átszállással. Érkezés Budapestre a késő délután órákban.

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 60.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Félpanziós felár (4 alkalommal vacsora): 32.500,- Ft

Egyágyas felár: 59.800,- Ft

Orosz vízum:    kb. 19.025,- Ft + 5.000,- Ft ügyintézési díj

Folklór est (min. 20 fő): 14.800,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát, a múzeumok foglalási díjait, a hajózás, valamint a fülhallgató árát (kb. 165,- €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A   BBP utasbiztosítást, a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 15,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:

- Moszkva: Novogyevicsij–kolostor, Kreml és a Vörös tér
- Szentpétervár történelmi belvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.