EUB utasbiztosítás

Mesés India - Nepál + Aranytemplom

Mesés India - Nepál + Aranytemplom
Mesés India - Nepál + AranytemplomMesés India - Nepál + AranytemplomMesés India - Nepál + Aranytemplom
már 38 454 Ft-tól
Fő/éj

Aranyháromszög (Delhi, Jaipur, Agra)

Khajuraho -  Varanasi - Katmandu - Patan Bakhtapur - Mt. Everest - AmritszárUtazás
: Budapest – Delhi– Budapest útvonalon átszállással, menetrendszerinti repülőjárattal. Kathmandu – Varanasi – Khajuraho útvonalakon menetrendszerinti repülőjáratokkal. A programok során légkondicionált autóbuszokkal és első osztályú expresszvonattal.

Elhelyezés
: **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

Program


1. nap: Budapest – Delhi
Délután elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Átszállás után továbbutazás Delhibe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Delhi
A reggeli érkezés után megkezdjük ismerkedésünket India fővárosával. A második mogul császár, Humayun sírjának megtekintésével meglátjuk a perzsa ihletésű sírépítészet mintapéldáját, amely több más uralkodói emlékmű megépítéséhez szolgált példaképéül. Delhi legnagyobb mecsetét a Jama Masjidot is meglátogatjuk, ahol egyszerre akár húszezer igazhitű is imádkozhat. Több történelmi eseménynél fontos szerepet játszott a Vörös Erőd (kívülről). Megismerjük a brit birodalom indiai fővárosaként a XX. század elején épített ÚJ DELHI-ben az India Kaput és a Parlamentet. A híres politikus és polgárjogi harcos, Mahatma Gandhi emlékhelyével, a szépen parkosított Raj Gath-al folytatjuk és egy nagyon szép hindu templom, a Lakshmi-Narayan templom is szerepel programunkon. A nap folyamán ebéd. Szállás Delhiben.

3. nap: Delhi – Katmandu: Pashupati Nath

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd elrepülünk KATMANDU-ba. Érkezés után ellátogatunk a nepáli szent folyó, a Bagmati partján elhelyezkedő Siva templomához, melyet itt az istenség szelíd formájának, Pashupatinak szenteltek. Itt találkozhatunk hindu szent emberekkel, az ún. Sadukkal is. Vacsora, szállás Katmanduban.

4. nap: Katmandu: Mt. Everest, Boudanath, Bakhtapur

Kora reggel fakultatív programként választhatjuk, hogy körberepüljük a Föld legmagasabb csúcsát, a Mt. Everestet és még sok csodás hegycsúcsot Nepál és Tibet határán. A mai napunkat a Katmandu völgy nevezetességeinek felfedezésével töltjük. A sajátos hangulatú, nyüzsgő, tibeti buddhista templom, a Boudanath, a világ legnagyobb sztúpája és a Nepálban élő tibeti menekültek legszentebb helye. BAKHTAPUR a völgy harmadik legnagyobb városa, tele gyönyörű newari építészettel. Megláthatjuk többek között az 55 ablakos királyi palotát és annak bejáratát, az Arany Kaput, a legmagasabb és nagyon erős istenek és mitikus lények által őrzött, 30 méter magas Nyatapola templomot. Megismerhetjük az „önmagától létezőt”, a SwayanbuNath templomot, a hagyomány szerint több mint kétezer éves építményt, mely a völgyet uraló dombtetőn épült és szép kilátást is enged a városra. Vacsora, szállás Katmanduban.

5. nap: Katmandu: Patan, Katmandu Durbar

Mai napunkon megismerjük a völgy második legnagyobb városát, a Malla királyok által létrehozott, szépségek városának is nevezett PATAN-t, ahol már a buddhizmust leginkább terjesztő Ashoka király is építtetett mindmáig is látható sztúpákat. Egy mellékutcában vár ránk a felejthetetlen buddhista Arany Templom. A Durbar téren találjuk a királyi palotát, a newari stílusú pagodákat és a kifejezetten indiai stílusú szépséges templomokat, mint pl. a Krishna Mandir. Kathmandu belvárosába, az un. Durbar térre, a királyi palotát körülölelő térre megyünk. Itt láthatjuk a városnak is valószínűleg nevet adó Kasthamandapot, melynek XII. századi építésekor egyetlen, hatalmas fa anyagát használták fel. Itt áll a térnek nevet adó palota is, a majomistenről elnevezett Hanuman Dhoka és itt van az időről időre újra megválasztott kis serdülőlány, nepáli élő istennő, a Kumari szépséges faragású palotája is. Vacsora, szállás Katmanduban.

6. nap: Katmandu – Varanasi

Délelőtt rövid szabad program, majd kora délután transzfer a repülőtérre és repülés VARANASI-ba (Benáresz). A hinduk szent városa mellett található a buddhista vallás egyik legszentebb helye, Sarnath, ahol a Buddha első prédikációját tartotta híveinek. Ezen emlékhelyek megtekintése is szerepel programunkban. Este az Aarti ceremónia, egy fantasztikus és nagyon látványos ünnepség részesei lehetünk a Gangesz partján. Vacsora, szállás Varanasiban.

7. nap: Varanasi – Khajuraho

Hajnali hajókirándulást teszünk a hinduk szent folyóján, a Gangeszen. Ennek keretében látjuk a napfelkeltét is és az ennek köszöntésére ide zarándokoló ezreket, amint a folyóban fürdőznek, valamint a hindu temetések, a hamvasztások kiváltságos helyszínéül szolgáló gathokat. Megismerjük India Anyácskát a Bharat Mata templomban. Délelőtt transzfer a repülőtérre és repülés KHAJURAHO-ba. X.századi világhírű templomainak, gyönyörűen faragott istenszobrokkal, apszarákkal és erotikus káma-szútra jelenetekkel gazdagon díszített remekműveinek megtekintése. Vacsora, szállás Khajurahóban.

8. nap: Khajuraho - Orcha - Agra

Reggel utazás busszal ORCHHÁ-ba. Ebben a középkorban a Bundela dinasztia által a Betwa folyó partján alapított városban megtekintjük a mai állapotukban is grandiózus királyi palotákat. Délután folytatjuk utunkat Jhansiba, ahonnan expressz vonatra szállva Agrába utazunk. Érkezés este, vacsora, szállás Agrában.

9. nap: Agra

Városnézés AGRÁ-ban, amely a mogul uralkodók ideje alatt élte aranykorát. A Taj Mahal a fenséges síremlék, a szerelem emlékműve, amit Sah Jahan császár építtetett kedvenc felesége, a Palota Gyöngye, azaz Mumtaz Mahal tiszteletére annak nagyon fájlalt hirtelen halála után. Az Agra erőd a delhi-i erőd ikertestvére, melynek belsejében több mogul császár is szépséges palotákat építtetett vörös homokkőből és fehér márványból. Láthatjuk benne többek között Sah Jahan börtönét és Jehangir fekete trónusát is. Vacsora, szállás Agrában.

10. nap: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur

Elhagyván Agrát, busszal utazunk tovább FATEHPUR SIKRI-be, a szellemvárosba, melyet a  legnagyobbnak tartott mogul császár, Akbar építtetett az őt megsegítő szufi bölcs, Salim Chisti tiszteletére. A vörös homokkőből álmodott palota csodálatos keveréke a mogul, a perzsa, az iszlám és a hindu építészetnek. A várost nem sokkal megépítése után – valószínüleg - vízhiány miatt elhagyták. Délután utazás autóbusszal Rajasthan fővárosába, Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.

11. nap: Jaipur – Amber erőd

Reggel romantikus módon, elefántháton jutunk fel a kissé zord külsejű és gyönyörű belsejű, festői Amber erődbe, ahol megismerkedünk az uralkodók és háremhölgyeik életével, látjuk többek között a fantasztikus Sheesh Mahalt is (Tükörterem). Délután folytatjuk városnézésünket az 1727-ben alapított és 1853-ban a walesi herceg tiszteletére, az üdvözlés színére festett, rózsaszínben pompázó JAIPUR-ban: Jantar Mantar vagyis a Csillagvizsgáló, a City Palace avagy Városi Palota, Hawa Mahal vagyis a Szelek Palotája (kívülről). Vacsora, szállás Jaipurban.

12. nap: Jaipur– Delhi

Reggeli után indulunk a fővárosba, melynek további nevezetességeivel ismerkedünk. A Qutub Minar az első és legrégibb iszlám építmény. Magas tornya és az udvarán álló sok évszázada nem rozsdásodó vasoszlop mára Delhi szimbólumává vált. A XIX. század közepén Perzsiában alapított, egyetemes testvériséget és társadalmi egyenlőséget hirdető világvallás, a bahái híres, fehér márványból készült, nyíló lótuszvirágot formázó templomát, a Lótusztemplomot és annak szép parkját tekintjük meg. Vacsora után, akik a rövidebb programot választották, transzfer az Indira Gandhi Nemzetközi repülőtérre, ahonnan hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a következő nap a déli órákban.
A hosszabb programot választók vacsora után nyugovóra térnek a delhi-i szállodában.

13. nap: Delhi – Amritszár

Kora reggel expresszvonatra szállunk, s egy kb. 5 órás út után érkezünk a szikh vallás központjába, Amritszárba. A városhoz közeli indiai-pakisztáni határon egy nagyon érdekes és látványos ceremóniának lehetünk tanúi, amikor a csak nappal (a két állam közti barátság jegyében) nyitva tartó határállomás kapuit bezárják a két állami zászló levonása és fergeteges katonai parádé kíséretében. Este részesei lehetünk a Guru Granth Sahib, vagyis a szikhek szent könyvének esti búcsúztató szertartásának a híres és gyönyörű esti kivilágításban pompázó Aranytemplomban. Vacsora, szállás Amritszárban.

14. nap: Amritszár – Delhi

Késő délelőtti indulással ismét felkeressük a Halhatatlanság tavánál épült Aranytemplomot. Fehér, márványmedence partján, szintén márvány gyalogjáró vezet a vastag aranyozással bevont főépítmény felé, amely a tó közepén „úszik”. A mindenki számára nyitott templomban, megnézzük a főépületet, a Harmandir Sahibot, az Akal Takht Sahibot, ahol éjjel őrzik a szent könyvet, a közösségi konyhát stb. A város másik, bár szomorú nevezetessége az 1919-es brit vérengzés helyszíne, a Jallianwala Bagh, ahol még mindig láthatók az akkori puskagolyók nyomai. Délután felszállunk a Shatabdi expresszre, amellyel visszautazunk Delhibe. Szállás.

15. nap: Delhi

Délelőtt szabadidő, vásárlási lehetőség. Délután egy különleges látványosságban lesz részünk! Látogatás a 2005-ben megnyitott Akshardham hindu templomban, melynek csodálatos faragásait kb. hétezer művész készítette. A templom hatalmas területén gyönyörű épületek, parkok, szökőkút-kompozíciók ejtenek minket ámulatba. A mai nap és az egész utazás befejezéseként búcsúvacsora, majd transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest

Átszállás után érkezés Budapestre a déli órákban.


ARANY TEMPLOM program hosszabbítás:

2015. november 19 – 23.

+ 3 éjszaka hosszabbítás félpanzióval

Repülőtéri illeték: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belső repülőjegyek illetékekkel: 450,- USD

Egyágyas felár: 168.500,- Ft  (novemberben)


ARANY TEMPLOM program hosszabbítás:
2015. november 19 – 23.
+ 3 éjszaka hosszabbítás félpanzióval: 89.000,- Ft


Egyágyas felár: 35.000,- Ft

A részvételi díj a nepáli belépők árát és az utasbiztosítást igen, de az indiai belépőjegyek árát (kb. 130,- USD) nem foglalja magában.

Fakultatív program:
- Himalája repülés: 220,- USD,


Vízumdíjak:
Indiai vízum: kb. 16.000,- Ft

Indiai vízum ügyintézési díj: 3.500,- Ft

Nepáli vízum: kb. 30,- USD

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

Szervízdíj / Borravaló: 50,- USD (rövid program esetén), illetve 65,- USD (a teljes programra)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:

India:
- Agra Erőd
- Taj Mahal
- Fatehpur Sikri
- Humayun síremléke
- Qutub Minar

Nepál:
- Kathmandu Durbar
- Bakthapur
- Patan

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.