EUB utasbiztosítás

Lenyűgöző Dél-India

Lenyűgöző Dél-India
Lenyűgöző Dél-IndiaLenyűgöző Dél-IndiaLenyűgöző Dél-India
már 39 990 Ft-tól
Fő/éj

ÚJ, KEDVEZŐBB VÁLTOZAT!

Maharashtra, Tamil, Nadu, Kerala Karnataka – varázslatos nevek, melyek varázslatos tájakat, csodálatos építészeti remekeket, az észak-indiaitól merőben eltérő életformát, a Dekkan-félsziget lenyűgözően gazdag történelmét, barátságos lakóit rejtik. Utunk elején pedig Elephanta, Ellora és Ajanta méltán a Világörökségbe tartozó szikla-templomait is felkeressük.

Utazás: Budapest – Chennai / Bangalore ill. Bombay – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazáson komfortos autóbusszal és hajóval.

Elhelyezés: **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás:
reggeli és fakultatív félpanzió


Program1. nap: Budapest – Chennai (Madras)

Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal Madrasba, átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Chennai (Madras) – Mahabalipuram

Érkezés a reggeli órákban MADRAS-ba, India negyedik legnagyobb városába. Érdekes, hogy Európára legkevésbé emlékeztető nagyváros egyúttal az egyik legrégebbi európai település az országban. Érkezés után városnézés: Szt. Tamás katedrális, tengerparti sétány. A legenda szerint „Hitetlen Tamás” misszionáriusként érkezett Indiába és itt halt mártírhalált. Továbbutazás Mahabalipuramba. Szállás.

3. nap: Kanchipuram

Kirándulás KANCHIPURAM-ba. Az „Arany város” kb. 75 km-re található Chennaitól (Madras) Tamilnadu államban. A helyiek elsősorban a turizmusból és a kézműiparból élnek. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyem szárik. A település egyike India hét szent városának, ma is 150 működő templommal. A Kailasanatha templom a VIII. században épült, a fő szentély körül található 58 kisebb szobrokkal, freskókkal. Ekambareswara templom a legnagyobb Siva-templom, az 57 méteres Rajagopuram (torony) egyike a legmagasabbaknak Dél-Indiában. A templomot folyosók övezik és szép, 1000 oszlopos terme van. Varadharaja templom masszív és impresszív.100 oszlopos csarnokában szép ornamentális díszítéseket csodálhatunk meg, melyeket egy kőből faragtak ki. Visszautazás autóbusszal MAHABALIPURAM-ba, mely Madrastól néhány km-re, délre található, a Bengáli öböl homokos partján. Hajdan a Pallava és Chola dinasztiák uralkodtak itt, fontos kikötőjük volt a város. Bár uralmuk jó 1200 évvel ezelőtt lehanyatlott, sziklatemplomok, szobrok őrzik itt ma is emléküket. A leghíresebb látnivaló a Shore templom (parti templom), mely egyike a legrégebbi, a VII. században épült templomoknak. A korai, legtisztább dravida stílus jegyeit viseli magán. Szállás ismét Mahabalipuramban.

4. nap Mahabalipuram – Chidambaram – Tanjore

Hosszú, élményekben gazdag nap vár ránk. CHIDAMBARAM a XI. századi Nataraja templomáról híres, hiszen különböző építészeti stílusok jegyeit láthatjuk itt. „Shiva kozmikus tánca” városának is nevezik, mert a templom falait a táncoló Shiva 108 formájával díszítették. Délután érkezés TANJORE-ba, amelyet Tamil Nadu tartomány „rizses csészéjeként” is említenek. Városnézés, a XI. századi dravida Brihdeeswara templom megtekintése. Piramis stílusú kapuja közel 70 méter magas, egyetlen, 80 tonna súlyú gránitból kifaragva. Shiva istennek szentelték. A város nevezetes továbbá kézműiparáról, bronz tárgyairól is. Szállás Tanjore-ban.

5. nap: Tiruchirapalli – Srirangam – Madurai

Utazás Tiruchirapalliba, majd onnan a Srirangam szigetre, a templom-városba. Látogatás a legszebbnek tartott Ranganathasvami templomban, amely Dél-India hindu művészetének egyik kiemelkedő alkotása (Visnu szobor, ”Srirangam lovaglása” stb.) Továbbutazás autóbusszal (kb. 2,5 óra) MADURAI-ba. A Meenakshi templom a Pandyan korszak kiemelkedő emléke. 11 óriástorony uralja a templom-együttest gyönyörű díszítésekkel. Az 1000 oszlop csarnoka a legismertebb és legkiemelkedőbb része. Ez az emlékezetes remekmű a XVI. században készült, zenélő oszlopait sárkányminták díszítik, s minden oszlopa más dallammal kápráztat el (ezt el kell hinnünk, mert megszólaltatni tilos!). Szállás Madurai-ban.

6. nap: Madurai – Periyar Nemzeti Park

Délelőtt utazás a PERIYAR NEMZETI PARKBA. A Periyar Kerala állam leghosszabb folyója, tamil epikai művek dicsérik szépségét. Utunk fűszer-, kávé-, tea ültetvények között, gyönyörű, hegyes vidéken át vezet. Megállunk egy fűszerpiacnál, nézelődni, vásárolni, illetve látogatás egy ültetvényen. Szállás a nemzeti park területén.

7. nap: Periyar – Alleppey – Backwaters – Cochin

Korán reggel utazás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Itt hajóra szállunk és irány a híres „backwaters”, azaz a tenger és az édesvíz találkozásánál létrejött csatornák, tavacskák és szigetek világa. Továbbutazás autóbusszal COCHIN-ba. Részvétel egy „katakali” táncbemutatón. Szállás Cochin-ban.

8. nap: Cochin

Délelőtt városnézés COCHIN óvárosában: zsidó negyed, tengerpart a kínai hálókkal, erőd. Délután szabadidő. Szállás Cochinban.

9.nap: Cochin – Vythiri

Délelőtt utazás vonattal Kozhikode-ba, majd továbbutazás autóbusszal a hegyekbe. A hajtűkanyarok (összesen kilenc) megtétele után csodálatos panoráma tárul elénk. VYTHIRI 1.300 m magasan fekvő hegyi pihenő-, üdülőhely. Történelme több mint háromezer évre nyúlik vissza, valamint az Új Kőkorszak idejéből jelentős leleteket tártak fel a régészek. A brit megszállás alatt elsősorban mezőgazdasági területként hasznosították a környéket, majd a brit telepesek nyaralói épültek fel az ősi településen.  A mai szállásunk a természetvédelmi terület belsejében, erdővel övezett, vízeséssel, patakkal, függőhíddal díszített, gyönyörű környezetben található. 

10. nap: Vythiri – Mysore

Kora reggel utazás autóbusszal MYSORE-ba. A délutáni érkezés után ellátogatunk a Chamundi-hegyre, ahonnan gyönyörködhetünk a város elénk táruló panorámájában. Mysore nevezetes különleges fa kézműves termékeiről, elsősorban a rózsafából készült intarziás képekről. Szállás Mysore-ben.

11. nap: Mysore – Saravanabelagola – Hassan

Városnézés a „Paloták városában”, elsőként a hatalmas szultáni palota megtekintése. 1897-ben épült, egyike a legnagyobbaknak. A palota és kertje egyaránt kellemes, látunk ezüst kapukat, vas oszlopokat, freskókat, mozaikokat, keleti gazdagságot. Séta a városban, látogatás az érdekes, ritkaságokban tobzódó zöldségpiacra. Továbbutazás a híres, India egyik legrégebbi Jainista zarándokhelyére és vallási központjába, SARAVANABELAGOLA-ba. Az Indragiri–hegy csúcsán áll, a Gomateswara majd 18 méter magas szobra, amely a világ második legnagyobb kolosszusa, csak az egyiptomi II. Ramszesz szobor előzi meg. Szállás Hassan környékén.

12. nap: Belur – Halebid – Hassan – Bangalore

Busszal kilátogatunk „BELUR és HALEBID" templomaihoz. A két XII. századi templom a legszebbek legszebbike. A beluri Chenna Kesava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. Halebid temploma a világ kulturális emlékeinek szemet kápráztató szépségei közül az egyik legjelentősebb része. A templomok mindegyike csillag alaprajzú. A falak, oszlopok végestelen végig kifaragva, alakjaik a Ramayana, Mahabharata, Bagavat Gíta történeteit, alakjait jelenítik meg. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen ábrázolják zene- és tánc szeretetüket. A keleti kultúra iránt érdeklődő embernek látnia kell! Késő délután érkezünk Bangalore-ba, ahol a várost a XIX–XX. századi épületek jellemzik. Környéke India „Szilicium Völgye”. Vacsora, rövid szállás majd éjfél után transzfer a repülőtérre.

13. nap: Budapest

Hazautazás a hajnali órákban átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban.


IDEJE ENGEDI? TARTSON VELÜNK, A KÖVETKEZŐ PROGRAMRA IS!

BOMBAY – AJANTA – ELLORA HOSSZABBÍTÁSSAL
2015. november 20 – december 6.


Az utazásunk, egy különleges új szakasszal folytatódik, melyek az UNESCO Világörökségek részét képezik! A 12. napon még együtt indulunk, majd este kettéválik a csoportunk, a haza utazókra és az utazást folytatókra!

12. nap: Belur – Halebid – Hassan – Bangalore - Bombay
Busszal kilátogatunk „BELUR és HALEBID" templomaihoz. A két XII. századi templom a legszebbek legszebbike. A beluri Chenna Kesava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. Halebid temploma a világ kulturális emlékeinek szemet kápráztató szépségei közül az egyik legjelentősebb része. A templomok mindegyike csillag alaprajzú. A falak, oszlopok végestelen végig kifaragva, alakjaik a Ramayana, Mahabharata, Bagavat Gíta történeteit, alakjait jelenítik meg. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen ábrázolják zene- és tánc szeretetüket. A keleti kultúra iránt érdeklődő embernek látnia kell! Késő délután érkezünk Bangalore-ba, ahol a várost a XIX–XX. századi épületek jellemzik, környéke India „Szilicium Völgye”. Transzfer a repülőtérre, utazás Bombay-ba. Szállás.

13. nap: Elephanta sziget – Aurangabad
Kirándulás kishajóval az ELEPHANTA-SZIGET-re. A szigetet VI. századi kőfaragásokkal, szobrokkal díszített barlangok tették népszerűvé a turisták körében. A gyönyörű szobrok nagy művészetről tanúskodnak. Délután transzfer a repülőtérre, utazás Aurangabadba. Szállás.

14. nap: Ajanta

Kirándulás AJANTA-ba, ahol lópatkó alakú hegybe vájt sziklatemplomok várnak bennünket. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló gyönyörű freskók láthatók. A falakat, a mennyezetet csodálatos díszítéssel látták el és gipszvakolaton élénkszínű festményeket készítettek az ismeretlen művészek, akik már tíz évszázaddal Michelangelo, Leonardo da Vinci és az európai reneszánsz előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást, a mélység érzékeltetését, a valósághű alkotást. Szállás Aurangabadban.

15. nap: Ellora barlangok – Bombay
Kirándulás a IX. századi sziklatemplom-csoporthoz, az Ellora barlangokhoz. Az egykori egyházi központ 34 barlangból áll, amelyek különböző vallásokhoz (buddhista, dzsainaista, brachmanista) kapcsolódnak, és ember nagyságú faragott isten/istennő szobrokkal díszítették. Ezek közül keressük fel a legjelentősebbeket. Este repülés Bombay-ba. Szállás.

16. nap: Bombay
Reggeli után városnézés BOMBAY-ban (mai nevén MUMBAI): Függő kert, Hallgatás tornya (kívülről), India kapuja, tengerparti sétány, Dhobi-ghat stb. A nap hátra lévő részében szabad program, vásárlási lehetőség. Vacsora, rövid szállás majd éjfél után transzfer a repülőtérre.

17. nap: Budapest
Hazautazás a hajnali órákban átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban.


Repülőtéri illeték: kb. 140.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Félpanziós felár: 43.800,- Ft

Egyágyas felár: 138.700,- Ft

Vízumdíj: kb. 16.000,- Ft + ügyintézési díj: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.                     

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 50,- USD


BOMBAY – AJANTA – ELLORA HOSSZABBÍTÁSSAL

Belföldi repülőjegyek: 420,- USD

Egyágyas felár: 44.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.           

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 15,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökség:

- Mahabalipuram műemlék együttese
- Tanjore: Chola-templom
- Shore Temple (a parti templom)

A hossazabbításon:
- Elephanta-sziget
- Ajantai sziklatemplomok
- Ellora barlangok

A változtatás jogát fenntartjuk!

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.