EUB utasbiztosítás

Indiai aranyháromszög és Aranytemplom

Indiai aranyháromszög és Aranytemplom
Indiai aranyháromszög és AranytemplomIndiai aranyháromszög és Aranytemplom
már 49 925 Ft-tól
Fő/éj


INDIAI ARANYHÁROMSZÖG
DELHI – JAIPUR – AGRA


Utazás:
Budapest – Delhi – Amritszár – Budapest útvonalon átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal. A programok során légkondicionált autóbuszokkal és első osztályú expresszvonattal.
Elhelyezés: kitűnő, helyi **** / ***** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően)

Program

1. nap: Budapest – Delhi

Délután elutazás Budapestről menetrend függvényében, átszállással Delhibe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Delhi
Reggel érkezünk DELHI-be. Városnézés India fővárosában, ebéddel. A Qutub Minar az ország első és legrégibb iszlám építménye. Magas tornya és az udvarán álló sok évszázada nem rozsdásodó vasoszlop mára Delhi szimbólumaivá váltak. A második mogul császár, Humayun sírja a perzsa ihletésű sírépítészet remekműve. A város legnagyobb mecsete a Jama Masjid, ahol egyszerre akár húszezer igazhitű is imádkozhat. Több történelmi eseménynél fontos szerepet játszott a Vörös Erőd (kívülről). A brit birodalom indiai fővárosaként, a XX. század elején épített ÚJ-DEHI-ben az India Kapu és a parlament (kívülről). Megtekintjük a híres politikus és polgárjogi harcos, Mahatma Gandhi emlékhelyét, a szépen parkosított Raj Gath-ot, és a Lakshmi-Narayan hindu templomot. Szállás Delhiben.

3. nap: Delhi – Jaipur

Folytatjuk a delhii városnézést. A XIX. század közepén Perzsiában alapított, egyetemes testvériséget és társadalmi egyenlőséget hirdető bahái világvallás híres, fehér márványból készült, nyíló lótuszvirágot formázó templomát, a Lótusztemplomot és annak szép parkját tekintjük meg. Délután utazás autóbusszal Rajasthan fővárosába, JAIPUR-ba. Vacsora, szállás Jaipurban.

4. nap: Jaipur, Amber erőd

Reggel látogatás a kissé zord külsejű, de gyönyörű belsejű, festői Amber erődbe. Itt megismerkedhetünk az uralkodók és háremhölgyeik életével, láthatjuk többek között a fantasztikus Sheesh Mahalt is (Tükörterem). Délután ismerkedés az 1727-ben alapított és 1853-ban a walesi herceg tiszteletére, az üdvözlés színére festett, rózsaszínben pompázó JAIPUR-ral: Jantar Mantar vagyis a Csillagvizsgáló, a City Palace, Hawa Mahal (kívülről). Vacsora, szállás Jaipurban.


5. nap: Jaipur - Fatehpur Sikri – Agra
Utazás autóbusszal FATEHPUR SIKRI-be, a szellemvárosba. A települést a legnagyobbnak tartott mogul császár, Akbar építtette az őt megsegítő Sufi bölcs, Salim Chisti tiszteletére. A vörös homokkőből álmodott palota csodálatos keveréke a mogul, a perzsa, az iszlám és a hindu építészetnek. A várost nem sokkal megépítése után – valószínűleg – vízhiány miatt elhagyták. Továbbutazás AGRÁ-ba, útközben megállunk még – ha időnk engedi – egy IX. századi „lépcsős kútnál”, a Chand Baori-nál. A világ egyik alig ismert csodája fordított „negatív” maja piramisra hasonlít. Vacsora, szállás Agrában.

6. nap: Agra – Sikandra

Városnézés AGRÁ-ban, amely a mogul uralkodók ideje alatt élte aranykorát. A Taj Mahal a fenséges síremlék, a szerelem emlékműve, amit Sah Jahan császár építtetett kedvenc felesége, a Palota Gyöngye, Mumtaz Mahal tiszteletére, annak nagyon fájlalt hirtelen halála után. Az Agra erőd a delhi-i erőd ikertestvére, belsejében több mogul császár is szépséges palotákat építtetett vörös homokkőből és fehér márványból. Láthatjuk benne többek között Sah Jahan börtönét és Jehangir fekete trónusát is. Látogatást teszünk a legbölcsebbnek és legnagyobb mogul uralkodónak tartott Akbar császár síremlékénél, SIKANDRÁ-ban, AGRA egyik külvárosában. Vacsora, szállás Agrában.

7. nap: Agra – Delhi
Visszautazunk autóbusszal DELHI-be. Megtekintjük a 2005-ben megnyitott Akshardham hindu templomot, melynek csodálatos faragásait kb. hétezer művész készítette. A templom hatalmas területén gyönyörű épületek, parkok, szökőkút-kompozíciók állnak. Vacsora a szállodában. A rövidebb program utasainak transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre másnap kora délután. A hosszabb programot választó utasoknak szállás Delhiben.


TELJES PROGRAM
AMRITSZÁRI ARANYTEMPLOM-MAL

8. nap: Amritszár – Arany-templom

Kora reggel expresszvonattal, kb. 5 órás úttal érkezünk a szikh vallás Mekkájába, AMRITSZÁR-ba. A városhoz közeli (a két állam közti barátság jegyében) nyitva tartó indiai-pakisztáni határon megtekintjük a fergeteges katonai parádét.  Részt vehetünk a Guru Granth Sahib, a szikhek szent könyvének esti búcsúztató szertartásán, a gyönyörű esti kivilágításban pompázó Aranytemplomban. Vacsora, szállás Amritszárban.

9. nap: Amritszár
Délelőtt ismét felkeressük a Halhatatlanság tavánál épült Aranytemplomot. A fehér márvány medence partjától márvány gyalogjáró vezet a vastag aranyozással bevont, a tó közepén „úszó” építményhez. A mindenki számára nyitott templomban megnézzük a főépületet, a Harmandir Sahibot, az Akal Takht Sahibot, ahol éjjel őrzik a szent könyvet, és a közösségi konyhát. A város másik, bár szomorú nevezetessége az 1919. évi brit vérengzés helyszíne, a Jallianwala Bagh, mely történelmi mementóként őrzi a puskagolyók nyomait. Búcsúvacsora, majd rövid átöltözési lehetőség után transzfer a repülőtérre a késő esti órákban. Hazautazás dohai átszállással, éjszaka a repülőn.

10. nap: Budapest

Átszállás után érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.


x
Repülőtéri illeték: kb. 159.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 61.500,- Ft

Indiai vízum: 65,- USD (Irodánk intézi elutazás előtt, díja itthon fizetendő!)
Vízum ügyintézés díja: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 110,- USD) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%.
A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- USD Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!
AMRITSZÁRI ARANYTEMPLOM


Egyágyas felár: 33.000,- Ft

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 10,- USD Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:
- Agra Erőd
- Taj Mahal
- Fatehpur Sikri
- Humayun császár síremléke
- Qutub Minar épületegyüttes
- Vörös-erőd

 A változtatás jogát fenntartjuk!

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.