EUB utasbiztosítás

Főúri családok nyomában

Főúri családok nyomában
már 7 800 Ft-tól

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Program

A mai kirándulás fő célja, hogy felkeressünk ismét régi fényükben pompázó építészeti emléket.  Számos, már-már pusztulásra ítélt és elfeledőben lévő művészettörténeti értékünk a felújításoknak köszönhetően újból látogatóható. A kastélyok, imahelyek építése sok család életével szoros kapcsolatban áll. Ezen az utazáson mi is megismerhetünk egy-két igazán érdekes, értékes és izgalmas történetet.   

EDELÉNY legfontosabb idegenforgalmi vonzereje a főúri kastély, amelyet Jean-François L’Huillier a XVIII. század elején kezdett el építeni. Unokája, Ludmilla és annak második férje, Esterházy István gróf idején végezték a legjelentősebb, máig fennmaradt átalakításokat. Ludmilla halála után fiára, Dessewffy Ferencre szállt a birtok, majd örökös hiányában a királyi kamarára és az államra. Jelentős hanyatlás után, 2009-ben kezdték el a felújítási munkálatokat, melyeknek köszönhetően most ismét régi pompájában fogadja látogatóit a kastélysziget.

MÁD-on a zsidóság a XVIII. század végén copfstílusban építette fel zsinagógáját. Napjainkban igazi különlegességnek számít az imaház, hiszen Közép-Európában ezen kívül csak egy hasonló stílusban épült zsinagóga található. Belső terének kialakítása lengyelországi hagyományokat követ. A közelmúltban felújított épület Európa Nostra-díjban részesült. A falakat bibliai szövegű kartusok díszítik, valamint egy márványtábla őrzi a II. világháború idején elhurcolt 336 mádi zsidó emlékét.

TOKAJ és a hegyaljai borvidék 2002-ben vált a Világörökség részévé. Séta keretében ismerkedés a belváros nevezetesebb épületeivel. Rövid szabadidőben a híres tokaji borok, borkülönlegességek kóstolására is lesz lehetőség, melyet mindenki egyénileg fizet.

A részvételi díj a belépőjegyek / adományok árát nem (kb. 2.500,- Ft) tartalmazza!

Diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal egyes helyeken kedvezményeket lehet igénybe venni!

A változtatás jogát fenntartjuk!
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.