EUB utasbiztosítás

Észak-erdélyi körutazás ***

Észak-erdélyi körutazás ***
Észak-erdélyi körutazás ***Észak-erdélyi körutazás ***Észak-erdélyi körutazás ***
már 21 850 Ft-tól
Fő/éj

Leírás: Festett fatemplomok, kolostorok Szatmárnémeti városnézés Koltón Teleki-kastély látogatás

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) - Budapest - Szatmárnémeti - Szaplonca - Máramarossziget (440 km)

Reggel indulás, határátkelés, majd Szatmárnémetiben tartunk egy rövid városnézést. Látni fogjuk többek között a római katolikus Székesegyházat, a patinás Színházat, a szépséges szecessziós Pannonia Szállót és a Tűzoltó-tornyot. Ezt követően Avasnagyfalun keresztül Szaploncába megyünk. A hely érdekessége a Vidám temető, mely nevét a színesre festett fakeresztjeiről és humoros sírfeliratairól kapta. Délután Máramarosszigetre utazunk, ahol egy belvárosi séta keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel és bepillantást nyerhetünk a kommunista államterrornak fájdalmas emléket állító Börtönmúzeumba is. Vacsora, szállás.

2. nap:Máramaros (50 km)

Reggeli után a keskenyvágányú ,,Mokanica" kisvonattal kezdjük programunkat. Ez kb. 5-5,5 órás utazás egy kis túrázással egybekötve. Aki szeretne, egy különleges grill ebédet is elfogyaszthat (vonatjegy 50 RON, ebéd: 85 RON,). A délutáni órákban a szépséges Máramarosi Fatemplomokat láthatjuk a Visó és az Iza folyó mentén. Vacsora, szállás Felsővisón.

3. nap: Borsafüred - Bukovina (200 km)

Reggeli után folytatjuk a környék megismerését. Első megállónk Borsafüred, ahol egy különleges programban veszünk részt: székes felvonóval kirándulás majd túrázás a festői Lóhavas vízeséshez. Továbbutazás Bukovinába, majd Hosszúmezőt érintve érkezünk Moldovicába. Itt található az első, külső - belső freskókkal díszített kolostor. A templom a Világörökség része, ráadásul itt van UNESCO által adományozott ,,Arany-Alma" díj is. Az esti órákban szálláshelyünkre utazunk, majd vacsora.

4. nap: Szucsevica - Gura-Humorului - Voronet - Dornavátra (110 km)

Reggeli után a helyi Szucsevucai festett kolostort látogatjuk meg. Romániában a legtöbb vallásos témát ábrázoló képek ennek az épületnek a külső falain találhatóak, valós hagyatéka ez a korabeli moldvai művészetnek. Ezt követően továbbutazás Gura-Humoruluira. Itt láthatjuk a csodás Szűz Mária mennybemenetele templom, mely az UNESCO Világörökség része. Ezt a megtisztelő címet lenyűgöző falfestményei és történelmi környezete révén érdemelte ki. Délután egy újabb világörökséget fedezünk fel a közelben, a Voroneti kolostort, mely XV. századi, gyönyörűen festett, a legrégebbi, a környék 5 Világörökség részét képező templom közül. Ezt követően Dornavátra utazunk, mely a Monarchia idejében megépített híres magaslati üdülő. Az esti órákban a Tihuca-szoroson keresztül érjük el szállásunkat, majd vacsora.

5. nap: Beszterce - Koltó - Csengersima - Nyíregyháza - Budapest (620 km)

Reggeli után az első megállónk Beszterce lesz, ahol egy kellemes belvárosi sétát teszünk. A főtéren áll az impozáns Szász-evangélikus templom, melynek 76 méteres tornya a harmadik legmagasabb templomtornya Erdélynek. A következő megállónk Koltó, ahol meglátogatjuk a híres Teleki-kastélyt. A kastély arról nevezetes, hogy Petőfi Sándor itt töltötte mézesheteit Szendrei Júliával. Ebben az időben született számos híres verse a költőnek. A délutáni órákban Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érintésével utazunk Budapestre. Útközben a Kelet-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is a felszállási helyére szállítjuk.

Szállás: *** szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Légkondicionált autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, Ecseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút, kb. reggel 6.30
— Debrecen (Budapest után), Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 9:30
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony (Budapest után), Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 8:45
— Gyöngyös (Budapest után), Régi 3-as út, Lukoil kút, kb. reggel 8:15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc (Budapest után), Pesti úti Auchan (régen Cora) parkoló, kb. reggel 8:00
— Nyíregyháza (Budapest után), Vasútállomással szemben PROFI parkoló, kb. reggel 8:40
— Pécs, Domus parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér - Szeged Étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00

x
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.