EUB utasbiztosítás

Antik görög körutazás

Antik görög körutazás
Antik görög körutazásAntik görög körutazásAntik görög körutazásAntik görög körutazásAntik görög körutazásAntik görög körutazásAntik görög körutazás
már 16 656 Ft-tól
Fő/éj

ANTIK GÖRÖG KÖRUTAZÁS

 

2017. szeptember 14-23. 
10 nap / 9 éj

 

Utazás:
Légkondicionált autóbusszal
(TV, DVD, WC, italautomata)

Indulás: Nyíregyháza.

További csatlakozási lehetőség: Debrecen, Békéscsaba, Hódmezővásárhely, Szeged

Szállás:
9 éjszaka 3 csillagos szállodában.
- 2 éjszaka tranzitszállás Nis környékén
- 3 éjszaka az Olümposzi Riviérán
- 4 éjszaka Athénban
A szobákban fürdőszoba, WC, TV található.

Ellátás:
Svédasztalos reggeli (fakultatív vacsora)

 

 

Programok

Görögország méltán az egyik legkedveltebb utazási cél Európában. Közkedveltségét gyönyörű homokos tengerpartjainak, gazdag kultúrájának, konyhaművészetének és vendégszeretetének köszönheti. Az országot meglátogatva könnyen megérthető, hogy vajon miért választotta otthonául pont ezt az országot az a nép, amelyik megalapozta az európai kultúrát. Görögország kiterjedt kereskedelmet folytatott a Földközi-tenger többi országával, gazdagsága felülmúlhatatlan kultúrát és ma is csodált építészeti emlékeket hagyott hátra.

 

 

1. nap: Nyíregyháza – Szeged – Belgrád – Nis

Elutazás Nyíregyházáról a hajnali órákban. Egész napos utazás rövid pihenőkkel. Útközben pillantás a nándorfehérvári csata helyszínén felépült modern nagyvárosra, Belgrádra. Este érkezés Nis környékére. Szállás elfoglalása (1 éj). 

 

2. nap: Szófia – Thesszaloniki

Korai reggeli után továbbutazás Thesszalonikibe (rövid ismerkedés a várossal). Szállás elfoglalása az Olümposzi Riviérán (1 éj).

 

3. nap: Meteorák – Thermopülai-szoros – Athén

Reggeli után indulás Kalambaka városa felé, mely a Meteorák lábánál fekszik. Ellátogatunk a festői Meteorákhoz, mely lenyűgöző, egyedül álló központja a görög orthodox vallásnak. A kőszirteken épült kolostorok a XIV. és a XV. században épültek. Rövid vásárlási lehetőség után továbbutazás a Thermopülai–szoroshoz, tisztelgés a spártai görög hősök emlékművénél, majd utazás a fővárosba, Athénba. Szállás elfoglalása (4 éj).

 

4. nap: Athén

Reggeli után autóbuszos városnézés keretén belül ismerkedünk a görög főváros nevezetességeivel (Régi Királyi Palota, Egyetem, Akadémia, Könyvtár épülete, Zeusz templom, stb.). Múzeumlátogatás az Akropoliszon, majd szabadprogram. Este séta a hangulatos tavernáiról és üzleteiről híres városrészben, a Plakán, majd a parlament előtt a különleges görög őrségváltás megtekintése.

 

5. nap: Athén

Reggeli után egész napos szabad program Athénban (múzeumok megtekintése, bolhapiac, zöldség/halpiac).

 

6. nap: Korinthoszi-csatorna – Mükéné – Epidaurosz

Reggeli után egész napos kirándulást teszünk a Peloponnészoszi–félszigetre. A Korinthoszi–csatornán átkelve érkezünk Mükénébe, majd Epidauroszba (ókori színház megtekintése).

 

7. nap: Delphoi – Tempé-völgy – Olümposzi Riviéra

Reggeli után utazás a világhírű ókori jósdába, Delphoi–ba. A Parnassos–hegy oldalán a szentélyegyüttes, színház, stadion és a múzeum megtekintése. Majd továbbutazunk az Olümposzi– Riviérára, útközben rövid sétát teszünk a Tempé–völgy vadregényes völgyében. Este a szállás elfoglalása (2 éj).

 

8. nap: Olümposz-hegység

Reggeli után tengerparti pihenés. Fél napos kirándulási lehetőség az Olümposz–hegyre. Szállás elfoglalása.

 

9. nap: Rilai–kolostor – Nis

Reggeli után búcsút veszünk Görögországtól. Útközben megtekintjük a Világörökség részeként nyilvántartott bolgár nemzeti kincset, a Rilai kolostort. Szállás Nis környékén (1 éj).

 

10. nap: Belgrád – Szeged – Nyíregyháza

Rövid pihenőkkel érkezés Nyíregyházára a késő esti órákban

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, 9 éjszakai szállást reggelivel, útdíjat, idegenvezetést Budapestről, helyi idegenvezetést és a felsorolt programokat.

 

Az ár nem tartalmazza

Nem tartalmazza a BBP és storno biztosítást, illetve a programok során fizetendő belépődíjakat (kb. 20.000 Ft).

A belépők tényleges ára az aktuális árfolyam függvényében módosulhat!

x
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.