EUB utasbiztosítás

A varázslatos Dalmácia és Hercegovina (Busz) **+

A varázslatos Dalmácia és Hercegovina (Busz) **+
A varázslatos Dalmácia és Hercegovina (Busz) **+A varázslatos Dalmácia és Hercegovina (Busz) **+A varázslatos Dalmácia és Hercegovina (Busz) **+
már 13 980 Ft-tól
Fő/éj

Időpontok:  jún.15 - 20, szept.14-19;
Részvételi díj:          76.900 Ft

+5 vacsora:               19.900 Ft    (kötelező)

1.á. felár:                  23. 800 Ft


Elhelyezés:

-3 éj 3* hotelben Neumban
- 2 éj 2* hotelben Biogradban

Ellátás:
-5 reggeli
-5 vacsora (kötelező)

Utazás:
összkomfortos autóbusszal (légkondi, videó, büfé, WC)

iroda idegenvezetője az út során végig,
vidéki csatlakozási lehetőség.

Program: Mediterrán ínyencségek

Olyan helyekre csábítjuk Önöket,amit egyszer az életben látni kell: világörökségi óvárosok (Dubrovnik, Zadar, Trogir, Split), lenyűgöző dél-adriai szigetvilág (Korcula, Peljasac), és a méltán híres Mostar-i öreg-híd egyaránt ámulatba ejtik az utazót.

1. nap: PLITVICE NEMZETI PARK:
Korai indulást követően felkeressük az Unesco világörökségi Plitvicei tóvidéket; sétával és kishajóval csodálhatjuk a természet remekműveit: türkisz színű tavak, számtalan vízesés, különleges vízinövényzet lenyűgözi a túristákat.
Szállás Biograd mellett (2 éj)

2. nap: ZADAR- KRKA N. P. - SIBENIK: A velencei alapítású félszigetre épült Zadar óvárosban megtekintjük: IX. sz-i Sz.
Donat templomot velencei stílusú harangtoronnyal, római fórum, ,,szégyen oszlopa". Dalmácia legszebb természeti különlegessége a Krka Nemzeti Par, amely a gerincét képező Konyosz-folyóról kapta nevét. A csúcslátványt nyújtó Skradinski Buk vízesésrendszerben gyönyörködhetünk fahidakon sétálgatva. Sibenik- Észak-Dalmácia legszebb fekvésű öbölparti óvárosához: Szt. Jakab reneszánsz világörökségű katedrális; zegzugos óvárosi utcák, lépcsők, terek.

3. nap: PRIMOSTEN-TROGIR-SPLIT: Közép-Dalmácia tengerparti panorámaútján érjük el Primosten-t, séta a mélyen tengerbe
nyúló szigetre épült hangulatos városkában. Utazásunk egyik fénypontja a szigetre épült várfallal, bástyákkal körülvett középkori Trogir: séta az Unseco-védett hamisítatlan történelmi városban (katedrális, erőd, velencei loggia, városzlopok). Split városa kétezer éves múltra tekint vissza: az óvárost Diocletianus császár palotája uralja, a későbbi falak épületei is ebből a gigantikus méretű ókori palotából eredeztethetők. Tovább utazunk délre, szállás az Adria-parti Podgora-ban (3 éj).

4. nap: PELJASAC - DUBROVNIK: De kirándulást teszünk a tengerbe mélyen benyúló Peljesac-félszigetre, óvárosi és kikötői séta az elbűvölő Ston városkában. Dubrovnik -az egész mediterrán térség egyik műemlékekben leggazdagabb városa, Dél-Dalmácia ékszerdoboza: falakkal
körülvett tengeri óváros, templomok, paloták, fenséges panoráma az erőd bástyáiról; mindez felülmúlhatatlan látvány!

5. nap: MOSTAR-MEDJUGORJE:
Hercegovinai barangolásunkat a Neretva-folyó festői völgyén vezet felfele: Mostar-ban megtekintjük a világhírű ősi hidat a türkizkék Neretva felett, a csúcsos menetek és templomok látványa, a keleties óvárosi hangulat örökké emlékünkben marad. Medjugorje híres hatalmas zarándokhely vadregényes hegyvidéken, a Szűzanya  jelenéseinek egyik leghíresebb színhelye, bazilika megtekintése.

6. nap: MAKARSAK - OMIS ÉS CETINA-VÖLGY:Kellemes reggeli séta a Riterses Biolovo-hegy lábánál fekvő Makarska ódon kikötőjében, csodás tengeri és hegyi panorámával. Ismerkedés a sziklás hegyormok és tenger fölé beékelt festői fekvésű színvonalas (templom, a különös zöldes színeiről is nevezetes Cetina-folyótorkolat).  Innen vezet utunk a vadregényes Cetina-folyó völgyében: rövid túralehetőség, pihenés
egy régi vízimalomnál. Déli órákban indulás haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

x
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.