EUB utasbiztosítás

A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***

A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***
A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***A Balti-tenger kincsei (Repülövel) ***
már 35 800 Ft-tól
Fő/éj

Riga-Tallin,Vilnius-Helsinki

Info: Repülős baltikumi körutazás: Litvánia, Lettország, Észtország és Finnország.

Leiras:

Miért éppen a Baltikum?

1. A repülővel történő utazás csökkenti az utazás fáradalmait, és több idő marad a csodálatos látnivalók felfedezésére.

2. Nem véletlen, hogy a három főváros (Vilnius, Riga, Tallin) óvárosa UNESCO világörökségi helyszín, hiszen mindegyik egy-egy kis ´ékszerdoboz´.

3. A látnivalók viszonylag kis távolságra fekszenek egymástól.

 

MÁJUS 10. IDŐPONT BETELT, AZ AUGUSZTUSI ÉS A SZEPTEMBERI DÁTUMOK MÉG FOGLALHATÓK!

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: háromcsillagos belvárosi szállodákban, kétágyas szobákban.

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest - Vilnius

Baltikumba utazás. Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal Vilniusba, Litvánia fővárosába. Érkezés után Trakai felkeresése, ahol megnézzük a romantikus vízivárat, a lovagkor Litvániájának egykori székhelyét. Szállás Vilniusban.

2. nap: Vilnius - Kaunas

Reggeli után városnézés Vilniusban. A különböző emberi kultúrák találkozási pontján felkeressük a Szent Szaniszló székesegyházat, a Szent Anna templomot (az északi gótika egyik csodálatos épületét), láthatjuk a Báthori István alapította egyetemet, valamint a Hajnalpír kaput. Ezt követően továbbutazás az ország második legnagyobb városába, Kaunasba, ahol rövid séta során a Nagy Vitold templom, a Dóm és a Perkun ház idézik az egykori Hanza város hangulatát. A nap végén jutunk el a Keresztek Hegyéhez, a ´litván Golgotá´-hoz, amelyet az évszázadok alatt egy hatalom sem tudott eltörölni. Szállás Bauskaban.

R?ga 2014 - European capital of Culture (Summer) from LTDA on Vimeo.

 

 

3. nap: Rundale kastély - Riga

Reggeli után a kurlandi hercegek nyári rezidenciáját, a ´Baltikum Versailles´-át, a Rundale kastélyt keressük fel. Ezt követően Rigába, Lettország főváryosába, a ´Baltikum Párizsába´ visz utunk, ahol sétánk során a Három fívér ház, a Dóm, a Szent Péter székesegyház, a Feketefejes ház és a Svéd kapu felkeresése alkalmával szinte minden stílussal találkozunk, a gótikától a szecesszióig. Szállás Rigában.

4. nap: Sigulda - Tallinn

Reggeli után elutazás Siguldába, a Gauja Nemzeti Park területére. Itt az ´istenek kertjét´, a Turaida Múzeumi és Természetvédelmi Területet látogatjuk meg, ahol a természet és az ember alkotta épületek harmóniája vár minket: a kastély, a legendák övezte barlang és a skanzen. Ezt követően Parnun keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Szállás Tallinban.

5. nap: Tallinn

Délelőtt városnézés Tallinnban, ahol az épen maradt városfalak között az élő középkorral találkozunk, ahol a tornyoknak neve van, mint pl.: Hosszú Hermann vagy Öreg Tamás. A séta során útba ejtjük a Szent Olav templomot, a Toompea negyedet, a Szent Miklós templomot és a középkori főteret a Városházával. Délután szabadidő. Szállás Tallinnban.

6. nap: Helsinki - Budapest

Kora reggel komppal áthajózunk Finnország fővárosába, Helsinkibe. Rövid városnézésünk során a piac, a Sziklatemplom, a Sibelius emlékmű és a Szenátus tér látnivalóinak megtekintése szerepel. Ezután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Vilnius történelmi központja

Riga történelmi városközpontja

Tallinn történelmi óvárosa

 

Az út idegenvezetője: Mordavszky Viktor

´´

Több, mint egy évtizede vezetek csoportokat a világ különböző tájaira. Kedvenc multikulturális városaim többek között London és Szentpétervár. Az apró gyöngyszemek közül Cesky Krumlov és Tallinn. Otthonosan mozgok a törökségi népek országaiban is.


Az ár tartalmazza:
A Baltikumba utazáshoz a repülőtéri illetéket (kb. 65 000 Ft) Baltikumba utazáshoz a repülőjegyet, a szállásokat, a reggelis ellátást, a megadott programokat, a kompjegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza:
, a belépőjegyeket (kb. 20 Euro), az útlemondási biztosítást (1,5%), a BBP biztosítás kérhető (Atlasz Classic 560 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 740 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1.040 Ft/fő/nap).   Félpanzió kérhető: 28.000 Ft/fő/5 alkalom Egyágyas felár: 31.000 Ft   GARANTÁLT INDULÁS AZ ÖSSZES IDŐPONTBAN!

A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom.